klusadvies
Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isoleren

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Isoleren levert meer comfort op en bespaart u geld. Dat geldt ook voor het isoleren van de kruipruimte. Ongeveer 10 % van de warmte gaat verloren via de vloer. In uw huis kunt u te maken hebben met een betonnen vloer of een houten vloer. Voor het isoleren van beide vloeren heeft GAMMA de juiste materialen in huis. Wat zijn u mogelijkheden?

 

Bekijk de benodigheden

kruipruimte isolatie per vloer

Isolatie kruipruimte bij houten vloer

Isolatie kruipruimte bij houten vloer

Hoe dikker u isoleert, hoe beter het resultaat. Zo zijn de meest vloerbalken bij een houten vloer zo’n 16cm hoog. Hiertussen passen precies twee lagen glaswol of steenwol van 80mm dik. Breng de isolatie direct tegen de vloer aan om vochtproblemen te voorkomen. Breng dus geen luchtlaag aan tussen de vloer en de isolatie. Aan de slag? Volg het stappenplan Isolatie kruipruimte (houten vloer, 1 laag) of het stappenplan Isolatie kruipruimte (houten vloer, 2 lagen).

Isolatie kruipruimte bij betonnen vloer

Isolatie kruipruimte bij betonnen vloer

Isolatie aanbrengen bij een betonnen vloer is ingewikkelder. Hiervoor moet u eerst een ophangsysteem maken. Dat kan met bevestigingspennen, die u tegen de onderkant van de betonnen vloer lijmt. U ‘prikt’ de isolatieplaten over de pennen. Door een afsluitende schijfje (rondel) aan te brengen blijven de platen hangen. Breng ook hier de isolatie direct tegen de vloer aan om vochtproblemen te voorkomen. Aan de slag? Volg het stappenplan Isolatie kruipruimte.

keuzehulp isolatie

Welke isolatiematerialen heeft u nodig om uw kruipruimte te isoleren? Gebruik de Keuzehulp Isolatie van GAMMA en u weet het in enkele eenvoudige stappen.