klusadvies
Slimme rookmelders

Slimme rookmelders

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Wilt u dat uw rookmelder meer doet dan alleen piepen als er brand is? Ga dan voor slimme rookmelders. Op deze pagina leest u hoe dit werkt en waarom het verstandig is om slimme rookmelders aan te schaffen. 

 

 

Bekijk de benodigheden

Een slimme rookmelder doet meer dan alleen piepen.

koppelbare rookmelders

Een rookmelder waarschuwt u door hard te piepen bij rookontwikkeling. Dan bent u er hopelijk snel bij als brand in huis ontstaat. Maar een rookmelder heeft alleen nut als u hem hoort. Vanuit uw slaapkamer hoort u een piepende rookmelder in de kelder waarschijnlijk niet. Om dit probleem op te lossen zijn er tegenwoordig zogenaamde koppelbare rookmelders. Als één van de rookmelders rook detecteert worden alle rookmelders geactiveerd. U bent dan vele malen sneller gewaarschuwd dan in de oude situatie, en dat kan levens redden.

slimme rookmelder

De slimme rookmelder van Nest gaat nog een stap verder. Deze rook- en koolmonoxidemelders zijn ook gekoppeld aan wifi. U kunt deze rookmelder bedienen met een app via tablet of smartphone. Als er brand is, krijgt u een melding. Dan kunt u de brandweer erop af sturen, ook als u niet thuis bent. U kunt de rookmelder via de app uitzetten als u in dezelfde ruimte bent, zodat u niet naar de melder hoeft te reiken. De app geeft ook een melding als de batterijen bijna op zijn.

Nest rookmelder

Uniek aan de Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder is dat deze aangeeft welke van uw rook- of koolmonoxidemelders een probleem constateert. U weet hierdoor dus (ongeveer) in welke ruimte er brand of koolmonoxide is. Als rook is gedetecteerd in de keuken dan zeggen alle melders ‘pas op, er is rook in de keuken’. Zo weet u gelijk waar u heen moet, of waar u juist niet heen moet.

 

Zoals de naam al zegt, detecteert de Nest Protect rook- en koolmonoxidemelder naast rook ook koomonoxide. Daarnaast kan deze melder zowel snel als langzaam brandend vuur detecteren, waardoor u kunt inschatten of het nog veilig is om ergens naar binnen te gaan. De Nest Protect checkt zichzelf meer dan 400 keer op een dag. Als u 's avonds het licht uit zet om naar bed te gaan, licht de melder groen op. Zo kunt u zien dat hij goed functioneert en kunt u met een gerust hart gaan slapen.