klusadvies
Kunstgras header

Kunstgras leggen: advies

2 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Wil je altijd een strak groen grasveld, zonder dat je het hoeft te onderhouden? Dan is kunstgras iets voor jou. Door de hoge kwaliteit van modern kunstgras, ook wel grastapijt genoemd, is het nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Een uitgebalanceerde mix van groene en bruine sprieten zorgt voor een natuurlijke uitstraling en heerlijk zachte grasmat.

 

Bekijk de benodigheden

waar kun je kunstgras leggen?

Kunstgras in de tuin

Tuin

Een kunstgrasgazon ziet er onder alle weersomstandigheden en met weinig onderhoud strak en verzorgd uit. Je hoeft het daarnaast amper te onderhouden. Ideaal voor in je tuin.

Kunstgras op het balkon

Balkon en dakterras

Heb je geen ondergrond waar gras op kan groeien, maar wil je toch genieten van een persoonlijk stukje groen? Kunstgras komt in verschillende soorten en prijsklasse, heeft een lange levensduur en is ook nog eens onderhoudsarm.

welke soorten kunstgras zijn er?

twee soorten grastapijt

Grastapijt is verkrijgbaar op een rol en word voornamelijk gebruikt om op het balkon en dakterras om een tuingevoel te creëren. Het heeft een poolhoogte van 2mm en een antislip ondergrond. Het tapijt is licht, weerbestendig en onderhoudsvriendelijk. Om ervoor te zorgen dat er geen water blijft staan op het grastapijt zijn er drainage gaten aangebracht.

Kunstgras naaldvilt

Naaldvilt

Naaldvilt grastapijt word voornamelijk gebruikt om een tuingevoel te creëren op het balkon en dakterras. Het grastapijt heeft een poolhoogte van 2 mm, een blijvend groen uiterlijk en is scherp geprijsd.

 

 

Beeld_Tuftgras

Tuftgras

Tuft grastapijt is een prima alternatief voor natuurlijk gras. Het grastapijt heeft een poolhoogte van 5 mm en is daarnaast duurzaam, slijtvast en wordt niet beïnvloed door weersomstandigheden daarnaast is het ook scherp geprijsd.

 

vier soorten kunstgras

Kunstgras kan speciaal voor je op maat gemaakt worden en word voornamelijk gebruikt als aanleg van het gazon. De zachtheid van kunstgras wordt bepaald door de combinatie van de hoogte en dichtheid van de sprieten. Het kunstgras heeft 7 jaar garantie op abnormale symptomen van slijtage, duurzaamheid, uv-straling en vochtdoorlaatbaarheid. Kunstgras is te verdelen in vier groepen.

Kunstgras Select

Select

Select kunstgras heeft door een poolhoogte van 20mm een natuurlijke uitstraling en is scherp geprijsd. Door de korte sprieten oogt het gras alsof het net gemaaid is. Het gras bestaat uit een mix van groene en bruine sprieten, waardoor het erg natuurlijk oogt. Het is geschikt als sier- en speelgazon en heeft een dichtheid van 14 steken per 10cm.

 

Kunstgras Supreme

Supreme

Supreme kunstgras heeft een lange natuurlijk uitziende spriet met een poolhoogte van 35mm. Het gras bestaat uit een mix van licht en donker groene sprieten met groene en jute roots. Deze grasmat is milieuvriendelijk, geschikt als sier- en speelgazon en heeft een dichtheid van 15 steken per 10cm.

 

 

Alleen verkrijgbaar in de bouwmarkt

Kunstgras Premium

Premium

Premium kunstgras heeft een poolhoogte van 30mm en een hoge dichtheid waardoor het zacht aan voelt. Het heeft een mix van licht en donker groene sprieten met jute roots. Deze grasmat is milieuvriendelijk, geschikt als sier- en speelgazon en heeft een dichtheid van 15 steken per 10cm.

 

 

Alleen verkrijgbaar in de bouwmarkt

Kunstgras Exclusive

Exclusive

Exclusive kunstgras heeft een poolhoogte van 35mm waardoor het heerlijk zacht is om op te liggen. Door de mix van licht en donker groene sprieten met bruine roots oogt het kunstgras weelderig. Deze grasmat is milieuvriendelijk, geschikt als sier- en speelgazon en heeft een dichtheid van 15 steken per 10cm.

 

Alleen verkrijgbaar in de bouwmarkt

Beeld - Kunstgras keuzeschema

kunstgras leggen

Beeld - Kunstgras leggen

Kunstgras is onder andere op zand, straatwerk, asfalt, lavasteen en houten ondergrond te leggen. De ondergrond dient stabiel en vlak te zijn, voldoende draagvermogen te hebben en het moet water kunnen afvoeren. Het word afgeraden kunstgras op beton en zwarte aarden te leggen.

Met kunstgrastape lijm je eenvoudig twee kunstgrasrollen aan elkaar. Voor extra versteviging en het vastzetten van kunstgras kun je gebruik maken van de speciale pinnen. Deze pinnen steek je in de hoeken en om de 2 meter van de uiteinden van de aangelegde grasmat.

hoe onderhoud je kunstgras?

Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig. Om grassprieten weer mooi rechtop te laten staan hoef je enkel de mat op te borstelen met een bezem. Eventuele vlekken zijn te verwijderen met water en zeep. Gebruik hiervoor nooit bijtende onderhoudsmiddelen.

Beeld - Hoe onderhoud u kunstgras?