klusadvies
Effect van kleur

Effect van kleuren

7 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Wil je jouw muur in een kleur verven maar weet je niet welke? Lees hier wat de invloed is van bepaalde kleuren in je interieur. Wil je een warme en knusse ruimte creëren? Of ga je liever voor ruimte en rust? Kies de juiste kleuren en creëer precies de sfeer die je zoekt. 

 

Assortiment verf

Bekijk de benodigheden
Keuzeschema effect van kleur

het effect van kleur

Effect van kleur - Rood

Rood

Rood is een krachtige kleur. Het straalt passie, fysieke energie en levenskracht uit. Rood komt van pas als je een intieme en warme sfeer wilt creëren in je ruimte. Let op: gebruik niet teveel rood in je huis, want het is een krachtige en activerende kleur. Rood kan je onrustig of vermoeid maken. Gebruik het met mate.  

Effect van kleur - Oranje

Oranje

Als je energie in je ruimte wilt creëren, kun je kiezen voor oranje. Het is een positieve, opwekkende en zelfs euforische kleur. Tegelijkertijd is oranje warm en zorgt het voor een open en gezellig gevoel. Ook voor deze kleur geldt: gebruik met mate.

Effect van kleur - Geel

Geel

Wil je een donkere kamer opfleuren? Dan is geel een goede optie. Deze kleur laat het licht dat binnenvalt reflecteren en zorgt voor energie. Geel is zonnig, sprankelend en vrolijk. Het is een stimulerende kleur. Perfect dus voor donkere kamers!

Effect van kleur - Groen

Groen

Groen staat voor harmonie en evenwicht. Het werkt ontspannend en verzachtend. Het is de kleur van de natuur en geeft frisse energie. Je hebt keuze uit heel veel verschillende kleuren groen, van mint groen tot een hele donkere kleur groen. Combineer je groene muur met groene planten om het effect te versterken!

Effect van kleur - Blauw

Blauw

Blauw is een goede kleur voor je werkkamer of slaapkamer. Het maakt je helder en in balans. Doordat blauw de kleur is van lucht en zee, geeft het een gevoel van vrijheid en ruimte.

Effect van kleur - Paars

Paars

De kleur paars wordt veel gebruikt voor meditatie. Het symboliseert het spirituele en staat voor wijsheid. Een goede kleur voor een kamer waarin je tot rust wilt komen of waar je je goed moet kunnen concentreren. Aardse kleuren zoals donker groen, blauwgroen en kastanje combineren mooi met paars en zorgen voor een warm beeld.

Effect van kleur - Bruin

Bruin

Bruin is samengesteld uit alle drie de primaire kleuren. Hierdoor is het gemakkelijk te combineren met andere kleuren. De kleur bruin maakt je ontspannen en geeft je een gevoel van duurzaamheid, veiligheid en stabiliteit. Ideaal voor de woonkamer en badkamer.

Effect van kleur - Roze

Roze

Roze wordt vaak gebruikt voor meisjeskamers. En dat is niet gek ook: naast dat het een echte meisjeskleur is, zorgt het ook voor verbondenheid en voor kalmte en verzoening. Dit gaat gaat alleen op voor de lichte kleuren roze. Gebruik de felle kleuren met mate.

Effect van kleur - Zwart & wit

Zwart en wit

Zwart en wit kun je goed combineren met andere kleuren. Wit doet je ruimte groter lijken. Het is een frisse, kalme kleur en bevordert de creativiteit. Zwart is een goede accentkleur. Gebruik het niet te veel, want het kan een somber gevoel geven omdat het licht wegneemt.