klusadvies
Meubels schilderen met krijtverf

Meubels schilderen met Wood&Wall verf

16 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

GAMMA Wood&Wall krijtverf is een krijtmatte dekkende verf op waterbasis. Krijtverf kan worden toegepast op meubels, accessoires en muren. Met deze verf zijn kwaststrepen wat meer zichtbaar en creëert u gemakkelijk een authentieke uitstraling.

 

Bekijk de benodigheden
Stap 1: meubels schilderen met wood & wall verf
1

Schuur uw meubel licht op. Let op met houtsoorten als teak en eiken. Vaak zijn deze behandeld met een soort olie die er moeilijk af te schuren is. Hierdoor kan het gebeuren dat er na het verven gele vlekken ontstaan. U kunt dit voorkomen door het meubel te behandelen met GAMMA Multiprimer voor u gaat verven.

Stap 2: meubels schilderen met wood & wall verf
2

Voor het mooiste krijtverf effect kunt u het beste een kwast gebruiken. Voor een glad en strak effect gebruikt u een acrylroller voor uw meubels.

 

Tip

Bij het aanbrengen met een roller, kan het zogenaamde ‘sinaasappeleffect’ ontstaan. Om dit te voorkomen kunt u de verf ook met een roller opzetten en deze na strijken met een kwast voordat de verf gedroogd is.

Stap 3: meubels schilderen met wood & wall verf
3
Werk in dunne lagen. Mocht de verf niet in één keer dekken, dan krijgt u met 2 dunne lagen een mooier effect dan met 1 dikke laag.
tip!

U kunt de verf verdunnen met water. Het krijteffect zal verdwijnen en plaats maken voor het zogenaamde “wash effect”. De handige 100 ml tester potjes zou u kunnen gebruiken om uit te testen welke verhouding verf/water u het mooiste vindt. 

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen(2)  • Gereedschappen(2)Meer informatie over meubels schilderen met wood&wall verf :