klusadvies
Meubels schilderen met krijtverf

Meubels schilderen met Wood&Wall verf

26 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

GAMMA Wood&Wall krijtverf is een krijtmatte dekkende verf op waterbasis. Krijtverf kan worden toegepast op meubels, accessoires en muren. Met deze verf zijn kwaststrepen wat meer zichtbaar en creëer je gemakkelijk een authentieke uitstraling.

 

Bekijk de benodigheden
Stap 1: meubels schilderen met wood & wall verf
1

Schuur je meubel licht op. Let op met houtsoorten als teak en eiken. Vaak zijn deze behandeld met een soort olie die er moeilijk af te schuren is. Hierdoor kan het gebeuren dat er na het verven gele vlekken ontstaan. Je kunt dit voorkomen door het meubel te behandelen met GAMMA Multiprimer voor je gaat verven.

Stap 2: meubels schilderen met wood & wall verf
2

Voor het mooiste krijtverf effect kun je het beste een kwast gebruiken. Voor een glad en strak effect gebruik je een acrylroller voor je meubels.

 

Tip

Bij het aanbrengen met een roller, kan het zogenaamde ‘sinaasappeleffect’ ontstaan. Om dit te voorkomen kun je de verf ook met een roller opzetten en deze na strijken met een kwast voordat de verf gedroogd is.

Stap 3: meubels schilderen met wood & wall verf
3

Werk in dunne lagen. Mocht de verf niet in één keer dekken, dan krijg je met 2 dunne lagen een mooier effect dan met 1 dikke laag.

tip!

Je kunt de verf verdunnen met water. Het krijteffect zal verdwijnen en plaats maken voor het zogenaamde “wash effect”. De handige 100 ml tester potjes zou je kunnen gebruiken om uit te testen welke verhouding verf/water je het mooiste vindt. 

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (2)  • Gereedschappen (2)Meer informatie over meubels schilderen met wood&wall verf :