klusadvies
Soorten vloeren

Soorten vloeren

2 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Zo veel smaken, zo veel soorten vloeren. Wat je mooi vindt speelt een rol bij de keuze voor een vloer, maar ook de functionaliteit ervan is belangrijk. Je hebt zeer veel keuze als het om materialen voor je vloer gaat. Ga je voor houten vloeren, laminaat, marmoleum, linoleum, beton, zeil, tapijt of iets anders? De keuze is enorm! GAMMA helpt je bij het kiezen van jouw ideale vloer.

 

Bekijk de benodigheden

Laminaat

Laminaat

Laminaat is een van de populairste typen vloeren. En dat is niet zomaar. Laminaat is relatief goedkoop, maar doet toch nauwelijks onder voor veel duurdere houten vloeren. Laminaat is eenvoudig en snel te leggen, mits uw vloer droog, schoon en vlak is. Dankzij het gladde oppervlak is laminaat gemakkelijk te onderhouden. Laminaat is makkelijk schoon te maken is daardoor zeer geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie.

 

Assortiment laminaat >>

 

Flexxfloors

PVC vloer

Flexxfloors is een type vloer van kwalitatief hoogwaardig kunststof. Het is verkrijgbaar in stroken en tegels met een hout- of tegeldessin, waar je eindeloos mee kunt combineren. Flexxfloors is door het klik- of plaksysteem eenvoudig en snel te leggen, mits je vloer droog, schoon en vlak is. Je kunt het bijvoorbeeld in rechte banen leggen, maar ook in een visgraatmotief. Flexxfloors is geluiddempend, oersterk en geschikt voor elke ruimte in huis, ook voor keuken en badkamer

 

Assortiment PVC vloeren >>

 

Houten vloeren

Houten vloer

Niets is zo mooi als een echte houten vloer of een parketvloer. Dit type vloer geeft je kamer een warme sfeer en je ziet dat het echt hout is. Met parket in een visgraatmotief geef je een klassieke uitstraling aan je ruimte. Toe aan wat afwisseling? Houten vloeren zijn ook makkelijk op te schuren en dan weer in een andere kleur te lakken. Een vloer van hout is onderhoudsvriendelijker dan je misschien denkt. Het leggen van een houten vloer vraagt wel enig vakmanschap. Je moet namelijk rekening houden met eventuele krimp en uitzetting van het hout door luchtvochtigheid.

 

Assortiment houten vloerdelen >>

Tegels

Tegels

Tegels passen in elk soort interieur. Of je nu voor de aardse kleuren van natuursteen gaat of voor kunststoffen tegels in hippe kleuren, er is altijd een tegel te vinden die bij jouw stijl past. Tegels zijn kras- en slijtvast en vragen daardoor weinig onderhoud. Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken.
 

Assortiment vloertegels >>

Gietvloeren

Gietvloeren

Gietvloeren zijn kunststofvloeren. De bekendste soorten zijn epoxyvloeren en polyurethaanvloeren. De naam zegt het al, gietvloeren worden gegoten. Gietvloeren ogen koel, strak en zakelijk en passen daardoor uitstekend in een modern interieur. Je hebt veel keuze als het om de kleuren en patronen gaat. Kunststof gietvloeren zijn hygiënisch en makkelijk schoon te maken.

Linoleum / marmoleum

Linoleum/Marmoleum

Linoleum en marmoleum zijn natuurlijke vloeren bestaande uit houtmeel, hars, jute, lijnolie en kalksteen. Linoleum en marmoleum zijn in vele kleuren en patronen verkrijgbaar. Deze duurzame vloeren zijn makkelijk in het onderhoud, sterk en comfortabel. Het zijn hygiënische vloeren die ook antistatisch zijn. Hierdoor zijn ze makkelijk stofvrij te houden.

Tapijt

Tapijt

Tapijt staat voor aan warmte, comfort en geborgenheid. Vloerbedekking is verkrijgbaar in rollen of in de vorm van tapijttegels. Je hebt enorm veel keuze in kleuren, motieven en materialen. Tapijt van bijvoorbeeld wol heeft een rijke textuur en voelt zachter aan je voeten. Tapijt van synthetische stoffen is aan de andere kant slijtvaster en makkelijker te reinigen. Een ander voordeel van vloerbedekking is dat het geluiddempend is. Tapijt is minder geschikt als je last van allergieën hebt.

Zeil

Zeil

Zeil is de verzamelnaam voor gladde kunststof vloeren die in een rol worden geleverd. De meest gebruikte materialen hiervoor zijn vinyl en pvc. Zeil is verkrijgbaar in hout- en steendessin, maar ook meer uitbundige kleuren en patronen. Zeil vraagt weinig onderhoud en is eenvoudig schoon te maken. Een ander voordeel van zeil is dat het relatief goedkoop is.

Kurk

Kurk

Kurk is een natuurlijk materiaal dat garant staat voor een authentieke en warme sfeer in je interieur. Kurkvloeren zijn antistatisch en trekken daardoor geen stof aan. Een kurkvloer kan goed tegen water en is daardoor ook geschikt voor in de badkamer en keuken. Kurk heeft ook zijn nadelen. Kurk is relatief duur, kan verkleuren in de zon en vraagt behoorlijk wat onderhoud.