(3 klantreviews)
9.
39
Tijdelijk niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

 • Kopmaat: (dxb) ca. 2,8x14,5 cm
 • Lengte: ca. 180 cm
 • Materiaal: geïmpregneerd grenen hout
 • Afwerking: geschaafd
 • I.c.m sleufpalen gemakkelijk een afscheiding te maken

 • Blokhutprofiel geïmpregneerd ca. 2,8x14,5 cm, lengte ca. 180 cm

  Deze plank is ca. 180 cm lang, ca. 14,5 cm breed en heeft een dikte van ca. 2,8 cm. Het blokhutprofiel is gemaakt van geïmpregneerd grenenhout. In combinatie met sleufpalen is met het blokhutprofiel gemakkelijk een afscheiding te maken. De planken kunnen gemakkelijk tussen de palen geschoven worden door de tand en groef. Een complete schutting van het blokhutprofiel heeft aan beide kanten dezelfde uitstraling. Gebruik als bovenste plank een afdekprofielplank (artikel 159312) in dezelfde kleur om zo de bovenkant van een schuttingdeel netjes af te werken.

  De werkende breedte van de plank is de breedte minus het deel van de tand en groef welke in elkaar vallen. De werkende breedte van de plank is ca. 13,2 cm. Met 14 planken kan 1 schuttingdeel van ca. 184 cm hoog gemaakt worden.

  Meer informatie over deze klus is te vinden op de website onder klusadvies.

  Geïmpregneerd grenen hout

  Grenen hout is één van de meest gebruikte houtsoorten in de tuin. Doordat dit hout (onder KOMO-keur) is geïmpregneerd wordt de levensduur (zelfs bij grondcontact) verlengd. Omdat het hout al behandeld is met impregneermiddel hoeft deze niet direct behandeld te worden met beits. Ons advies is om deze na 5 jaar te behandelen met impregneermiddel of beits.

  Tuinhout bij GAMMA

  Hout is een natuurproduct, dat bij GAMMA altijd duurzaam verkregen is en nadat het geproduceerd is wordt terug gedroogd. Terugdrogen is een behandeling waardoor het hout minder gevoelig is voor krimpen en uitzetten en verkleint de kans op schimmeling van het hout. Houd er wel rekening mee dat hout leeft en door het weer toch kan uitzetten of krimpen. Hiernaast zijn de gecommuniceerde maten, de maat van het hout voor het terugdrogen. Hierdoor het hout in veel gevallen iets kleiner zijn en wordt er bij GAMMA altijd circa maten voor tuinhout gecommuniceerd.

  Daarnaast bevat hout hars, dat uit de vlammen en knoesten van het hout kan komen bij warm weer. Tuinhout zal ook vergrijzen na verloop van tijd, dit is een natuurlijk proces. Overigens heeft dit geen effect op de levensduur van het hout. Wel kan het hout behandeld worden met een tuinbeits, om de kleur zoveel mogelijk te behouden en de levensduur te verlengen.

  Lees meer

  Specificaties

  Product
  Productsoort Blokhutprofiel
  Productnummer 159310
  Gewicht product 5100 gr
  Hoogte product 2.8 cm
  Lengte product 1.8 m
  Breedte product 14.5 cm
  Merk Geen
  Duurzaam Nee
  Algemeen
  Afwerking Geschaafd
  Decor Houtnerf
  FSC-keurmerk Nee
  Kleur Olijfgroen
  Kleurfamilie Groen, Hout
  PEFC keurmerk Ja
  Type artikel Plank
  Materiaal (detail) Grenen
  Gebruik
  Beoogd gebruik Constructiehout
  Voorbehandeling hout Geïmpregneerd
  Technische kenmerken
  Buigbaar Nee
  Remaining
  Materiaal Hout

  Vaak samen gekocht

  Tuinplank geschaafd ca. 1,6x14 cm, lengte ca. 180 cm
  (120)
  Een sterke houten plank met een robuuste look om zelf mee te klussen, dat is de tuinplank geschaafd 180x14x1,6 cm. De tuinplank is gemaakt van PEFC- gecertificeerd grenenhout, w... Een sterke houten plank met een robuuste look om zelf mee te klussen, dat is de tuinplank geschaa...
  4.
  69
  Bekijk alles in plank
  Tuinpaal geïmpregneerd ca. 6,8x6,8 cm, lengte ca. 180 cm
  (42)
  Tuinpaal geïmpregneerd ca. 6,8x6,8 cm, lengte ca. 180 cm Deze tuinpaal is ca. 180 cm lang en heeft een kopmaat van 6,8x6,8 cm. De paal is veelzijdig te gebruiken voor bijvoorbee... Tuinpaal geïmpregneerd ca. 6,8x6,8 cm, lengte ca. 180 cm Deze tuinpaal is ca. 180 cm lang en heef...
  7.
  59
  Bekijk alles in paal
  Tuinpaal geïmpregneerd ca. 5x5 cm, lengte ca. 180 cm
  (16)
  Tuinpaal geïmpregneerd ca. 5x5 cm, lengte ca. 180 cm Deze tuinpaal is ca. 180 cm lang en heeft een kopmaat van 5x5 cm. De paal is veelzijdig te gebruiken voor bijvoorbeeld het p... Tuinpaal geïmpregneerd ca. 5x5 cm, lengte ca. 180 cm Deze tuinpaal is ca. 180 cm lang en heeft ee...
  4.
  99
  Bekijk alles in paal
  Reviews worden geladen

  Recent bekeken