Behang kopen bij GAMMA

Maak je huis mooi, fris en trendy! Dat gaat lukken met het behang van GAMMA. Dankzij ons uitgebreide assortiment vind je precies het behang dat jij nodig hebt voor jouw interieur. Of het nu gaat om je woonkamer, keuken, werkkamer, slaapkamer of kinderkamer. Hieronder leggen we je uit welke keuzes je kunt maken en wat de verschillen zijn. Want online behang GAMMA kopen doe je bij GAMMA! En wil je het behang eerst in het echt zien, dan kun je altijd terecht bij je lokale GAMMA-bouwmarkt.

Soorten behang

Waarom zijn er zoveel soorten behang en wat zijn de verschillen? Heb je al een tijd niet meer behangen, dan is het belangrijkste om te weten: vroeger was behang van papier, en nu niet of nauwelijks meer. Het standaard behang is tegenwoordig vliesbehang, ook wel glasvliesbehang genoemd.

Vliesbehang: het 'gewone' behang

Vliesbehang bestaat uit meerdere lagen:
- een sterk 'vlies' van geperst glasvezels
- een toplaag van papier of vinyl

De voordelen van vliesbehang zijn groot:
- Het scheurt bijna niet
- Je smeert de lijm op de muur i.p.v. op het behang
- Geen gedoe meer met stroken behang die op een behangtafel moeten liggen

Glasvezelbehang: de nieuwe trend

Van oorsprong zag je het alleen in bedrijven en openbare gebouwen, maar nu helemaal doorgebroken in onze woonhuizen: glasvezelbehang. Een andere naam is: glasweefselbehang. Het is namelijk gewoven glasvezel. Kenmerken van glasvezel behang:
- Oersterk
- Relatief makkelijk schoon te maken
- Bedoeld om over te schilderen, dus geen geprint dessin
- Wél voorzien van een (gewoven) motief (dan zie je vooral van dichtbij)
- Gemaakt van glasvezel, zonder toplaag van een ander materiaal

Dankzij deze kenmerken is glasweefsel ideeal voor beschadigde wanden of wanden die scheuren vertonen. Dit sterke behang verbergt scheuren en kieren en werkt brandvertragend. Maar het is vooral heel mooi, en precies in je eigen kleur te verven.

Renovlies: behang verven

Een minder zware versie van glasweefsel is renovlies. Ook dit behang is bedoeld om meteen over te schilderen. Ook dit behang maakt je muur sterker, het 'renoveert' je muur (vandaar de naam reno-vlies). Het is alleen niet zo oersterk als pure glasvezel. Maar een prima oplossing voor een muur die in goede conditie is, en die je zonder te stucen superstrak wilt maken.

Renovliesbehang wordt vaak ook glasvliesbehang genoemd. Het bestaat net als 'gewoon' (glas)vliesbehang uit een laag glasvezel, maar dan met een toplaag die speciaal bedoeld is om over te schilderen, zonder teveel verf op te zuigen.

Kleuren en dessins

Behang kan op veel verschillende manieren worden vormgegeven. Je kunt het dus verven, je kunt een mooi glasweefmotief uitzoeken, of een kleur(combinatie) uitzoeken in ons assortiment. Daarnaast hebben we ook themabehang, bijvoorbeeld
- barok behang
- bloemenbehang
- prints van dieren
- kinderbehang
- fotobehang

Goed en goedkoop behang

Als je gaat behangen, dan doe je dat het liefst in één keer goed, zonder al teveel complicaties. En dus koop je goed behang, dat niet scheurt of te snel verkleurt. GAMMA biedt goed behang dat ook nog eens voordeling is. We hebben ook regelmatig een behang aanbieding.

Behanglijm en behanggereedschap

Zorg voor het juiste behanggereedschap. Bij GAMMA vind je alles wat je nodig hebt. Het belangrijkste is de lijm. Koop dus de juiste behanglijm. Daarnaast kun je bij ons terecht voor bijvoorbeeld behangborstels, behanglijmborstels en behangscharen. En als er eerst nog oud papieren behang af moet: behangafstomers en afsteekmessen.

Recent bekeken