close

Beitels, gutsen & drevels

Bekijk de TOP 10

Voor het bewerken van hout of steen bestaan verschillende handgereedschappen. Bij GAMMA vind je een uitgebreid assortiment beitels. Je kunt een houtbeitel gebruiken voor het bewerken van hout (steken of hakken), een steenbeitel is ideaal voor sloopwerkzaamheden. Daarnaast verkoopt GAMMA ook verschillende drevels en gutsen. De gutsen zijn ideaal voor het maken van gootvormige groeven en holle vlakken en drevels gebruik je om spijkers te laten verzinken. Bekijk het GAMMA assortiment online.

Gutsen

Een guts is een gootvormige steekbeitel van staal waarmee je hout of linoleum kunt wegsnijden of steken.

Drevels of pendrijver

Een drevel, ook wel pendrijver genoemd, is een stalen pen met een holle punt die u gebruikt om spijkers in het hout te verzinken. Let er bij het kiezen van de drevel op dat de holle punt net zo groot is als het oppervlak van de spijker.

Koudbeitel

Samen met een moker gebruik je de koudbeitel om in metaal, steen of beton te hakken of een muur te slopen. De koudbeitel is een stalen staaf met een schuin, afgeplat uiteinde.

Voegbeitel

Een speciaal soort koudbeitel is de voegbeitel. Deze heeft een verbreed stuk aan de hakzijde en een scherp geslepen punt. De voegbeitel gebruik je voor het hakken aan metselwerk, steen enz.

Recent bekeken