klusadvies
Drevels header

Drevels

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Een drevel gebruik je om spijkerkoppen in te drijven en weg te werken. Bij GAMMA ben je aan het juiste adres voor verschillende soorten drevels. Welke soorten zijn dat? En hoe werkt een drevel? Lees hier meer over drevels.

 

Bekijk de benodigheden

hoe werkt een drevel?

De punt van de drevel (het zogenaamde putje) is hol en zorgt ervoor dat de drevel niet van de spijkerkop afglijdt. Het putje moet zoveel mogelijk passen bij de maat van de spijkerkop. Door een klap met de hamer zakt de spijkerkop iets verder in het hout. Hierna kun je het gat nog wegwerken met plamuur of kneedbaar hout.

soorten drevels

Welke soorten drevels zijn er? Je ziet het hieronder.

Beeld - Enkelvoudige drevel

Enkelvoudige drevel

De gewone enkelvoudige drevel is gemaakt van gehard staal en soms voorzien van een kunststof coating. Het ronde gekartelde handvat is eenvoudig vast te houden en de vierkanten slagklop met afgeplatte hoeken maakt slaan met de hamer gemakkelijk. Drevels zijn verkrijgbaar in een putdiameter van 0,8mm, 1,6mm en 2,4mm.

 

Beeld - De 2-in-1-drevel

De 2-in-1-drevel

Met een 2-in-1-drevel heb je altijd de juiste diameter bij de hand. De drevelset bestaat uit een drevel van 1,6mm en een drevel van 0,8mm. Je kunt de stift snel omwisselen zodat je snel weer verder kunt met je werk.