Tuinpaal antraciet ca. 8,8x8,8 cm, lengte ca. 270 cm

(2 klantreviews)
22.
89
270cm 360cm
6,8 x 6,8 cm 8,8 x 8,8 cm
Tijdelijk niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Kopmaat: ca. 8,8x8,8 cm
  • Lengte: 270 cm
  • Materiaal: Antraciet gedompeld geïmpregneerd grenen hout
  • Afwerking: geschaafd

Tuinpaal antraciet ca. 8,8x8,8 cm, lengte ca. 270 cm

Deze tuinpaal is ca. 270 cm lang en heeft een kopmaat van ca. 8,8x8,8 cm. De paal is veelzijdig te gebruiken voor bijvoorbeeld het plaatsen van een hek, een schutting of een speeltoestel. Voor het plaatsen van de paal in de grond is het advies om altijd 1/3 van de paal in de grond te plaatsen. Het is ook mogelijk om een paalhouder te gebruiken. Hiernaast kan met deze grenen paal een overkapping of pergola gemaakt worden. Hiervoor kunnen pergola paalhouders in diverse maten gebruikt worden om deze gemakkelijk te bevestigen aan elkaar. De paal is antraciet gedompeld. Verder is de paal geschaafd zodat je minder kans op splinters hebt.

Geïmpregneerd grenen hout

Grenen hout is één van de meest gebruikte houtsoorten in de tuin. Doordat dit hout (onder KOMO-keur) is geïmpregneerd wordt de levensduur (zelfs bij grondcontact) verlengd. Omdat het hout al behandeld is met impregneermiddel hoeft deze niet direct behandeld te worden met beits. Ons advies is om deze na 5 jaar te behandelen met impregneermiddel of beits.

Tuinhout bij GAMMA

Hout is een natuurproduct, dat bij GAMMA altijd duurzaam verkregen is en nadat het geproduceerd is wordt terug gedroogd. Terugdrogen is een behandeling waardoor het hout minder gevoelig is voor krimpen en uitzetten en verkleint de kans op schimmeling van het hout. Houd er wel rekening mee dat hout leeft en door het weer toch kan uitzetten of krimpen. Hiernaast zijn de gecommuniceerde maten, de maat van het hout voor het terugdrogen. Hierdoor het hout in veel gevallen iets kleiner zijn en wordt er bij GAMMA altijd circa maten voor tuinhout gecommuniceerd.

Daarnaast bevat hout hars, dat uit de vlammen en knoesten van het hout kan komen bij warm weer. Tuinhout zal ook vergrijzen na verloop van tijd, dit is een natuurlijk proces. Overigens heeft dit geen effect op de levensduur van het hout. Wel kan het hout behandeld worden met een tuinbeits, om de kleur zoveel mogelijk te behouden en de levensduur te verlengen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Tuinpaal
Productnummer 159408
Gewicht product 13300 gr
Hoogte product 8.8 cm
Lengte product 2.7 m
Breedte product 8.8 cm
Merk Geen
Duurzaam Nee
Algemeen
FSC-keurmerk Nee
Kleur Antraciet
PEFC keurmerk Ja
Kopmaat 8,8 x 8,8 cm
Type artikel Paal
Kleurfamilie Hout, Zwart
Materiaal Hout
Soort materiaal Grenen
Afwerking Geschaafd, Geïmpregneerd, Gedrenkt
Gebruik
Toepassing Tuinschermen
Voorbehandeling hout Geïmpregneerd
Etiket informatie
Reviews worden geladen

Recent bekeken