5 tips voor buitengewoon mooie kerstverlichting buiten

Wil jij dit jaar weleens écht indruk maken in de buurt? Zorg dan dat jouw kerstverlichting buiten een stralend middelpunt in de straat wordt. Want een huis zonder lichtjes, daar is natuurlijk geen (kerst)bal aan. Begin met onze 5 tips voor het installeren van buitengewoon mooie kerstverlichting buiten.

Tip 1: Neem je stopcontacten onder de loep
Bepaal eerst waar je stopcontacten zijn en hoe je de lampjes gaat installeren. In onze Klusgids kun je alles lezen over het installeren van kerstverlichting buiten.

Tip 2: Wees creatief!
Nu begint het ‘design’ gedeelte. Als jouw doel echt is om de mooiste verlichting van de straat te hebben, zorg dan dat je op subtiele wijze uitvogelt wat de buren dit jaar doen. Zo weet jij wat je te doen staat om echt te ‘pieken’. Kijk eens goed naar wat jouw huis accentueert. Een tuinhek? Een erker? Een mooi boompje in de tuin? Zo kun je bepalen welke onderdelen uitgelicht worden straks.

• Tuinhek: gebruik een fijnere soort lampjes, zoals deze, en draai deze rond de spijlen.
• Boompje: bespaar jezelf de moeite en gooi er een lichtjesnet overheen!
• Schuin dak: plaats hangende lichtjes aan je dakgoot.
• Vrijstaand huis: heb je een vrijstaand huis, accentueer dan de vorm van je huis met een lichtsliert.

Tip 3: Vertel een verhaal of probeer een bepaalde sfeer te creëren
Als je de ruimte hebt wil je misschien ook opblaasfiguren in je tuin plaatsen, of andere lichtfiguren. Kies een mooi plekje voor ze en zet ze zo neer dat het lijkt alsof ze ‘interactie’ hebben met elkaar. Plaats ze dus niet lukraak in de tuin, maar vertel een kerstverhaal.

Je kunt ook kiezen voor een overkoepelend thema. Ja, je bent helemaal gek van kerst of je bent het niet, dus een thema kiezen voor je kerstverlichting buiten vind jij helemaal niet overdreven. Misschien besluit je dit jaar dat het thema ‘ijs’ is, en wil je allerlei verlichte ijspegels en alleen maar witte lampjes.

Of je vindt jezelf juist een heel kleurrijk persoon en maakt van jouw voortuin een kleurexplosie. Probeer verschillende kleurtinten door elkaar te vermijden - zoals koele lampjes en warme lampjes - maar ga voor eenheid. Bepaal van tevoren wat voor thema je gaat uitwerken en laat het een reflectie van je persoonlijkheid zijn. Want waarom zou je het voor minder doen? Bespaar moeite met een timer
Nu je een prachtige lichtshow in je tuin hebt gecreëerd, wil je niet het risico lopen dat je ze vergeet aan te zetten als je een avondje niet thuis bent. Plaats daarom een tijdschakelaar op je verlichting en zorg dat de lampjes aangaan op een vast tijdstip.

It’s showtime!

Bij GAMMA zijn we helemaal gek van kerst!
Ben jij net zo gek van kerst als wij? Dan herken jij je ook vast in deze 8 situaties. Ben je benieuwd hoe je het na kerst overleeft tot de Pasen? Lees dan onze survivaltips.

Bekijk hier het kerstassortiment

De GAMMA webshop: kerstverlichting voor buiten vandaag besteld, morgen in huis
Bestel alles via onze webshop en je krijgt je klusspullen gewoon thuis bezorgd! De voordelen:
• Op een werkdag voor 21.00 uur besteld, de volgende dag bezorgd (dit geldt alleen voor artikelen die op voorraad zijn).
• De meeste artikelen gratis bezorgd bij een GAMMA-bouwmarkt bij jou in de buurt.
• Pakketten van PostNL gratis thuisbezorgd bij bestellingen vanaf 40 euro.
• Gratis retourneren in de bouwmarkt.
• 30 dagen bedenktijd.

Recent bekeken