keuzehulp

Welk meetapparaat kies ik voor mijn klus?

Goed meten is het begin van bijna elke klus. Naast traditionele meetgereedschappen vind je bij GAMMA ook meer geavanceerde elektronische meetapparaten. Deze zijn handig in gebruik en uiterst nauwkeurig. Welke soorten meetapparatuur zijn er?

soorten meetapparatuur

Afstandsmeter

Een afstandsmeter vervangt deels de rolmaat. Met behulp van een weerkaatsende laserstraal geeft het display de lengte, breedte en hoogte van een ruimte aan. Sommige afstandsmeters hebben een geheugenfunctie en kunnen daardoor de maten van meerdere ruimtes onthouden.

Bekijk het assortiment

Lijnpuntlaser

De lijnpuntlaser is een zakmodel laserwaterpas. De lijnpuntlaser kan, dankzij een flexibele wandhouder, horizontale, verticale en diagonale laserlijnen projecteren. De geïntegreerde puntlaser kan de hoogtes in de ruimte exact overzetten en is dus makkelijk bij nivelleren.

Bekijk het assortiment

Multimeter

Met een multimeter (of universeelmeter) kun je niet alleen spanningsverschillen meten, maar ook de weerstand en de hoeveelheid stroom die door een draad of contact loopt. Analoge modellen zijn voorzien van een wijzerplaat, digitale van een cijferdisplay.

Bekijk het assortiment

Rotatielaser

Bij een rotatielaser draait een laserstraal razendsnel rond. Hierdoor projecteert hij 360⁰ rondom een rode lijn op de muren. De rotatielaser moet exact waterpas staan als je op alle muren de lijn en horizontaal en op gelijke hoogte wilt hebben. Zelf nivellerende lasers doen dit automatisch. Sommige rotatielasers hebben een schokwaarschuwingsfunctie. Dit verhindert nivelleerfouten bij trillingen of schokken.

Bekijk het assortiment

Kruislijnlaser

De kruislijnlaser is een multifunctioneel apparaat dat verschillende soorten lijnen kan projecteren, zoals kruislijnen en individuele horizontale en verticale lijnen. In sommige gevallen kan de kruislijnlaser ook een lijn in helling projecteren of een loodlijn voor de overdracht van een punt van de vloer op het plafond.

Bekijk het assortiment

Combilaser

De combilaser is een rotatielaser en (kruis)lijnlaser in één.

Bekijk het assortiment

Digitale hellingmeter

De digitale hellingmeter is niet alleen een laserwaterpas om horizontaal uit te lijnen. Deze meter geeft ook exact aan onder welke helling je werkstuk staat. Hierdoor kun je eenvoudig de hellingshoek meten en op een ander werkstuk overnemen.

Bekijk het assortiment

Digitale hoekmeter

Een digitale hoekmeter bestaat uit twee poten. Een basispoot met een display en een uitklapbare poot. Eenmaal uitgeklapt kun je de hoekmeter ‘in’ een binnenhoek of ‘over’ een buitenhoek plaatsen. Op het display lees je de grootte van de hoek. Met een digitale hoekmeter kun je ook berekenen onder welke hoek je bijvoorbeeld de plintlatten voor deze hoek moet afzagen. Dit werkt ook voor gecompliceerde plintlatten die in een dubbele verstekhoek afgezaagd moeten worden.

Bekijk het assortiment

Tegellaser

De tegellaser is een eenvoudig apparaat dat je helpt om vloer en wanden netjes te betegelen. De laser laat 2 goed zichtbare laserlijnen zien in een hoek van 90 graden. Daarnaast heeft de lijnlaser 3 waterpassen. Zo kun je tegels snel en precies uitlijnen en trefzeker plaatsen, in een recht of diagonaal patroon. De lijnlaser is geschikt voor gebruik op een vloer of op een wand.

Bekijk het assortiment
Deze keuzehulp komt voor in