stappenplan

Onkruid tussen tegels

Wil jij het onkruid tussen de tegels verwijderen? Ga dan al in het vroege voorjaar aan de slag met een onkruidborstel of onkruidbezem. Ook zijn er nog andere methodes om onkruid tussen de tegels te verwijderen. Wij geven tips!

stap 1

Onkruid tussen tegels verwijderen: eerst herkennen

Om het onkruid op de juiste manier te bestrijden, is het goed om te weten welk soort onkruid er tussen jouw tegels groeit. Vooral klaver, heermoes, weegbree, straatgras en paardenbloemen zijn veelvoorkomende onkruiden tussen de tegels. Deze soorten hebben weinig ruimte nodig om te groeien. Lees meer tips bij onkruid herkennen.

stap 2

Wanneer onkruid tussen de tegels verwijderen?

Zodra de temperaturen stijgen in het voorjaar, zie je het onkruid al snel de kop opsteken. Vooral als het af en toe een beetje regent, groeit onkruid erg hard. Het is dan ook een goed idee om het onkruid direct te verwijderen, zodra het opkomt. Je voorkomt zo dat het onkruid zich uitzaait en de klus niet meer te overzien is.

Onkruid groeit het hele seizoen. Onkruid tussen de tegels verwijderen is dan ook een klus die het gehele seizoen herhaald moet worden. Hoe vaak je precies aan de slag moet, is afhankelijk van de methode die je kiest, maar over het algemeen is onkruid verwijderen pas effectief als je het een aantal keren herhaalt.

stap 3

Onkruid tussen tegels verwijderen met een onkruidborstel

Onkruid verwijderen met een onkruidborstel of onkruidbezem is een milieuvriendelijke manier om het onkruid aan te pakken. Gebruik een onkruidborstel op steel om rugklachten te voorkomen. Een onkruidbezem met stalen haren is ook een handig hulpmiddel bij het verwijderen van mos en groene aanslag op je bestrating.

Tip!

Kies voor de GAMMA onkruidborstel met krabhaak. Hiermee verwijder je gemakkelijk grof onkruid tussen de voegen.

stap 4

Aan de slag met een voegenkrabber

Onkruid tussen tegels verwijderen, doe je effectief met een voegenkrabber. Het voordeel van deze manier is dat je het onkruid met wortel en al verwijdert en er voor een langere tijd vanaf bent.

stap 5

Onkruid tussen tegels verwijderen met een onkruidbrander

Een milieuvriendelijke manier om onkruid tussen tegels te verwijderen, is het onkruid te bestrijden met een onkruidbrander. Met een onkruidbrander verbrand je het onkruid waardoor het uitdroogt en afsterft. Hoe vaker je de behandeling herhaalt, hoe langer het onkruid wegblijft.

stap 6

Onkruid bestrijden met bestrijdingsmiddel

Het onkruid kun je ook te lijf gaan met een bestrijdingsmiddel, zoals onkruidspray. Kies in dit geval het juiste middel en ga altijd voor een verantwoord en milieuvriendelijk product. Hiermee bescherm je het milieu, de andere planten in je tuin én je eigen gezondheid.

Dit stappenplan komt voor in