keuzehulp

Welke soort verticuteermachine kies ik voor mijn klus?

Een gazon onderhouden kan handmatig of met een machine. Een klein gazon is gemakkelijk met de hand te doen. Wordt het gazon groter dan is een machine een prettige optie. Bij GAMMA heb je ruime keuze uit gazonmaaiers, verticuteermachines en grastrimmers. Lees hier meer over de verschillende soorten verticuteermachines en waar op te letten bij je aanschaf.

wat is een verticuteermachine?

Een verticuteermachine verwijdert mos, dood gras en onkruid uit het gazon. Doe je dit niet dan vormt zich een viltlaag. Deze viltlaag houdt water, licht en lucht tegen, waardoor je gazon langzaam wegkwijnt. Na het verticuteren kun je de kale plekken weer inzaaien met graszaad. Zo behoud je een mooi gazon.

soorten verticuteermachines

Verticuteren kan handmatig of machinaal, net als bij grasmaaien. Zeker bij een wat grotere tuin kun je beter een verticuteermachine kiezen. Deze verticuteermachines kosten geen kracht, zijn op diverse dieptes in te stellen en zorgen voor een gelijkmatig resultaat. Kies je voor machinaal? Dan heb je de keuze uit de volgende soorten verticuteermachines.

Electrische verticuteermachine

De meeste verticuteermachines worden elektrisch aangedreven. Dat gaat met behulp van een lang snoer. Deze kan je bewegingsvrijheid beperken.

Bekijk het assortiment

Benzine verticuteermachine

Bij een door benzine aangedreven verticuteermachine heb je geen problemen met een lang snoer. Vaak zijn ze wat krachtiger en worden ze ingezet bij de wat grotere gazons.

Bekijk het assortiment

verticuteermachine kopen? let hier op

Wat is de beste verticuteermachine voor jou? Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een verticuteermachine.

Verticuteermachines met een snoer zijn relatief krachtige machines. Omdat het voltage waarmee ze werken altijd 230V is wordt hun kracht vaak aangeduid in W (watts). Hoe hoger het aantal watts, hoe krachtiger de motor van de machine. De kracht van de benzinemotor wordt ook wel uitgedrukt in CC.

Er zijn verticuteermachines die zijn uitgerust met holle messen en machines met ‘volle’ of massieve messen. Massieve messen doorsnijden de bodem. Voordeel van holle messen is dat de bodem niet alleen wordt doorsneden, maar ook meer omwoeld wordt. Hierdoor wordt het gazon luchtiger.

Een verticuteermachine kan vaak op verschillende niveaus ingesteld worden. Het gemak waarop dit gaat bepaalt mede de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de machine.

Heb je weinig opslagruimte? Dan kan een verticuteermachine met een inklapbare handgreep net iets schelen in de ingenomen ruimte.

verticuteermachine kopen of huren?

Verticuteren is maar 1 à 2 keer per jaar nodig. Voor deze klus kan het verstandig zijn om een verticuteermachine te huren. De kosten zijn relatief laag omdat je niets hoeft aan te schaffen en de machines altijd in perfecte staat zijn. Bij je GAMMA bouwmarkt kun je zowel grasmaaiers als verticuteermachines huren.

Deze keuzehulp komt voor in