stappenplannen
Tuinprieel plaatsen

Tuinprieel plaatsen

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Een prieel biedt je de mogelijkheid om nog meer te genieten van je tuin. Tijdens een zomerse dag met aangename temperaturen, maar waarop wel een enkele regenbui valt, ben je steeds bezig met het naar buiten en weer naar binnen slepen van je tuinmeubilair. Heb je een goed gebouwd prieel dan is dit alles niet meer nodig.
 

Bekijk de benodigheden
01

Dwarsliggers neerleggen

Leg twee staanders op de grond met een onderlinge afstand van ± 3 meter. Schroef de twee dwarsliggers haaks op beide zijden van de staanders vast. De dwarsliggers moeten 65 mm van de bovenzijde van de staander gemonteerd worden en 88 mm oversteken.

Herhaal dit voor de andere twee staanders en de twee dwarsliggers.

02

Driehoeken maken

Til het geheel overeind op de plaats waar de staanders ongeveer moeten worden bevestigd. Maak van panlatten twee driehoeken en zet deze vast met lijmklemmen om de constructie overeind te houden.

03

Delen verbinden

Verbind beide nu aan elkaar met de overige vier dwarsliggers zoals op de tekening wordt aangegeven. Monteer de meegeleverde klosjes tussen de dwarsliggers voor nog meer stevigheid en ter voorkoming van het krom trekken van de liggers.
04

Staanders controleren en monteren

Controleer met een waterpas of de staanders recht staan. Monteer onder de staanders paalhouders (in de grond) of voetsteunen voor een stabiele constructie. Deze dien je apart aan te schaffen.

05

Schroefoogjes plaatsen

Draai de schroefoogjes op de aangegeven plaats. Draai de schroefoogjes niet helemaal aan zodat het doek nog nagespannen kan worden.
06

Karabijnhaken klikken

Klik de karabijnhaken vast in de vier hoeken en aan het doek.

Tip!
Het doek kan nagespannen worden door de schroefogen dieper te draaien. Bij harde wind is het aan te raden het doek te verwijderen. Het doek kan opgeborgen worden in de meegeleverde tas.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (4)

  • Gereedschappen (3)
Meer informatie over tuinprieel plaatsen :