klusadvies
Barrierestangen

Barrièrestangen

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Wil je een raam vaak onbewaakt open kunnen laten staan, bijvoorbeeld om te ventileren? Dan biedt een barrièrestang uitkomst. Hoe werkt een barrièrestang? Wanneer is deze vorm van raambeveiliging een goede keuze? En welke soorten barrièrestangen vind je bij GAMMA? Lees hier meer over deze inbraakbeveiliging.

 

 

Bekijk de benodigheden

waarom een barrièrestang?

Een inbreker heeft weinig ruimte nodig om naar binnen te wurmen. De meesten hebben aan een opening van 15cm al genoeg. Ook kleinere ramen, zoals bovenlichten, klepramen of bovenramen zijn dus niet veilig voor dieven. En dat zijn juist de ramen die je vaak permanent open wilt laten staan om te ventileren, bijvoorbeeld in de wc, keuken of in de badkamer.

hoe werkt een barrièrestang?

Een barrièrestang is een simpel maar doeltreffend middel om inbrekers buiten te houden. De meeste klapramen zijn 30cm hoog. 1 barrièrestang in het midden is dan precies genoeg als doorklimbeveiliging. Is het raam groter? Dan kun je meerdere barrièrestangen plaatsen. Zorg dat er nooit meer dan 15cm tussenruimte is voor inbrekers om doorheen te klimmen.

Barrierestang_werking

voordelige en effectieve raambeveiliging

Een stevig bevestigde barrièrestang maakt verdere maatregelen in de vorm van sloten en scharnieren vaak overbodig. Dat maakt het gebruik van een barrièrestang vaak een voordelige oplossing. Bovendien werken barrièrestangen ook preventief. Het is een goed zichtbare vorm van raambeveiliging. Een inbreker zal daar niet meer zo snel iets proberen.

soorten barrièrestangen

Bij GAMMA vind je verschillende barrièrestangen. Je kunt een barrièrestang op 2 manieren bevestigen, in de dag of op de dag. Een barrièrestang in de dag is bevestigd in het kozijn, een barrièrestang op de dag zit op het kozijn. Voor grotere ramen kun je duo-stangen gebruiken. Er zijn ook barrièrestangen met een uitsparing voor een hoge raamuitzetter.