klusadvies
Bijzetsloten

Bijzetsloten voor ramen

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

De meeste inbrekers gaan door het raam naar binnen. Goed dus om extra oog te hebben voor de beveiliging ervan. Een goede manier om je ramen te beveiligen is met bijzetsloten. Wat zijn bijzetsloten precies? Waarom zijn ze nodig? En hoeveel heb je er van nodig? GAMMA vertelt je meer over bijzetsloten voor ramen.

 

 

Bekijk de benodigheden

wat zijn bijzetsloten?

Een bijzetslot wordt bij ramen geplaatst in aanvulling op bestaande sloten of sluitingen. Zeker als deze bestaande sloten niet voldoen aan SKG® en PKVW®. Bij ramen worden voornamelijk oplegsloten gebruikt als bijzetslot. Een bijzetslot komt van pas bij draairamen, schuifruimen, klepramen, uitzetramen en ramen die zich boven de buitendeur bevinden.

wat is een bijzetslot

waarom is een bijzetslot nodig?

Bijzetsloten_inbreker

Ramen zijn geliefde plekken bij inbrekers om een weg naar binnen te forceren. Zonder goede sloten kan een inbreker je raam met gemak open wrikken en je huis binnendringen. Met een oplegslot sluit je je raam veilig af en steek je er een stokje voor dat deze kan worden open gewipt. Een bijzetslot is eenvoudig te monteren en past vrijwel overal.

hoeveel bijzetsloten plaatsen?

Hoeveel bijzetsloten zijn nodig om je raam veilig af te kunnen sluiten? Het Politie Keurmerk Veilig Wonen raadt de volgende aantallen aan. Dakramen en draairamen die naar binnen of buiten draaien: 2 sloten met keurmerk SKG*® of 1 slot met keurmerk SKG**®. Schuiframen: 2 sloten met keurmerk SKG*® of een schuifpuibeveiliger. Klepraam of uitzetraam: 2 sloten met keurmerk SKG*®.

raam onbewaakt open laten staan?

Met raambomen, bijzetsloten of een combinatie van beide zorg je dat je raam goed beveiligd is. Een nadeel is dat je je raam niet onbewaakt open kan laten staan, bijvoorbeeld voor ventilatie. Op het toilet, in de badkamer of andere plekken waar dit belangrijk is biedt een barrièrestang of goedgekeurd rekwerk een goed alternatief.