klusadvies
Kierstandhouders_01_470x264_header.jpg

Kierstandhouders

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Met een kierstandhouder houdt u ongewenste bezoekers buiten de deur. Wat is een kierstandhouder en hoe werkt deze? Welke soorten kierstandhouders zijn er? En waar moet u op letten bij het gebruik van een kierstandhouder? GAMMA vertelt u meer over kierstandhouders.

 

 

Bekijk de benodigheden

wat is een kierstandhouder?

Een kierstandhouder bestaat uit een beugel met een hendel, die u op de deur en de deurpost bevestigt. De beugel kunt u over de hendel klappen. Hierna kan uw deur van buitenaf niet verder geopend worden dan een kier. De deur moet eerst weer helemaal dicht voordat de kierstandhouder los kan worden gemaakt. Zo kunt u veilig kijken wie er voor uw deur staat zonder dat deze persoon ongevraagd kan binnendringen.

Kierstandhouders

soorten kierstandhouders

De meeste kierstandhouders werken alleen bij deuren die naar binnen draaien. Er zijn ook kierstandhouders verkrijgbaar die ook bij naar buiten draaiende deuren werken. U kunt ook kiezen voor een deurketting, deze werkt op dezelfde wijze als een kierstandhouder. U kunt een kierstandhouder ook gebruiken om uw raam te beveiligen.

wanneer een kierstandhouder gebruiken?

Een kierstandhouder biedt u veiligheid als u uw deur wilt openen. U kunt uzelf de gewoonte aanleren om bij thuiskomst uw kierstandhouder dicht te klappen. U kunt dit ook doen als u uw deur op het nachtslot zet. U kunt uw kierstandhouder ook gebruiken om in de zomer uw deur op een kier te laten. Zo komt er koele lucht naar binnen, maar blijven indringers buiten.