klusadvies
Kierstandhouders_01_470x264_header.jpg

Kierstandhouders

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Met een kierstandhouder houd je ongewenste bezoekers buiten de deur. Wat is een kierstandhouder en hoe werkt deze? Welke soorten kierstandhouders zijn er? En waar moet je op letten bij het gebruik van een kierstandhouder? GAMMA vertelt je meer over kierstandhouders.

 

 

Bekijk de benodigheden

wat is een kierstandhouder?

Een kierstandhouder bestaat uit een beugel met een hendel, die je op de deur en de deurpost bevestigt. De beugel kun je over de hendel klappen. Hierna kan je deur van buitenaf niet verder geopend worden dan een kier. De deur moet eerst weer helemaal dicht voordat de kierstandhouder los kan worden gemaakt. Zo kun je veilig kijken wie er voor je deur staat zonder dat deze persoon ongevraagd kan binnendringen.

Kierstandhouders

soorten kierstandhouders

De meeste kierstandhouders werken alleen bij deuren die naar binnen draaien. Er zijn ook kierstandhouders verkrijgbaar die ook bij naar buiten draaiende deuren werken. Je kunt ook kiezen voor een deurketting, deze werkt op dezelfde wijze als een kierstandhouder. Je kunt een kierstandhouder ook gebruiken om je raam te beveiligen.

wanneer een kierstandhouder gebruiken?

Een kierstandhouder bied je veiligheid als je jouw deur wilt op enen. Je kunt jezelf de gewoonte aanleren om bij thuiskomst je kierstandhouder dicht te klappen. Je kunt dit ook doen als je je deur op het nachtslot zet. Je kunt je kierstandhouder ook gebruiken om in de zomer je deur op een kier te laten. Zo komt er koele lucht naar binnen, maar blijven indringers buiten.