klusadvies
Raamuitzetters

Raamuitzetters

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Met een raamuitzetter zorg je dat je raam open blijft staan. Dat is handig bij bijvoorbeeld het ventileren van je huis. In sommige gevallen is een raamuitzetter ook geschikt om je raam te beveiligen. Wat is een raamuitzetter precies? Welke soorten zijn er en welke voordelen bieden ze?

 

 

Bekijk de benodigheden

wat is een raamuitzetter?

Een raamuitzetter (of uitzetijzer) is een hulpmiddel om je raam vast te zetten. Zo voorkom je dat je draairaam door de wind heen en weer waait of dat je uitzetraam of valraam dicht valt.

soorten raamuitzetters

Welke raamuitzetter is voor jou geschikt? Bij GAMMA vind je verschillende soorten raamuitzetters. Lees hieronder meer over de verschillende raamuitzetters.

Raamuitzetters_Combi-uitzetter

Combi-uitzetter

Deze uitzetter is specifiek voor klapramen en uitzetramen. Een combi-uitzetter bestaat uit een knikarm met een stroeve middelste scharnier. Zo blijft het raam op zijn plek. Sommige modellen hebben een slot. Indien voorzien van SKG**® biedt een combi-uitzetter afdoende beveiliging, zeker in combinatie met een barrièrestang.

 

 

 

 

Raamuitzetters_telescopisch

Telescopische uitzetter

Een telescoopuitzetter werkt ongeveer hetzelfde als een gaatjesuitzetter, maar is in elke gewenste positie te zetten. Daarnaast biedt een telescopische uitzetter nog een aantal andere voordelen. Je kunt deze ook bovenaan je raam monteren, handig als je je beddengoed wilt kunnen luchten. Een dempingsveer vangt onverwachte schokken op, bijvoorbeeld van een rukwind. Deze uitzetter kun je ook voor deuren gebruiken.

 

 

 

Raamuitzetters_elektronisch

Elektronische raamuitzetter

De laatste innovatie is een draadloze elektronische raamuitzetter. Deze wordt geleverd met een afstandsbediening waardoor je overal vandaan je raam open en dicht kan doen. Handig voor moeilijk bereikbare ramen. Een elektrische raamopener is geschikt voor vrijwel alle klep-, val- en draairamen tot 100x100cm. Bovendien draagt de elektrische raamuitzetter het keurmerk SKG**.