Zonwering aanbrengen

Zonwering aanbrengen

3 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Met een zonwering blijft het in huis aangenaam koel. Bijkomend voordeel is dat de planten op de vensterbank veel minder snel verdrogen. Het dessin van de stof van het zonnescherm is heel sfeerbepalend. Ook binnen in huis, omdat het doorvallende licht een koele of juist warme tint kan geven.

Loop eens binnen bij mensen die een zonwering hebben aangebracht om te zien wat het effect is. 

Tip!
Het doek van zonneschermen is gemaakt van acryl en is schimmelvrij. Mocht het scherm nat worden na een regenbui, laat het dan eerst drogen voordat u het weer inklapt.

Meer informatie? Bekijk ook onze productinformatiefolder.

Bekijk de benodigheden
01

Screen

Dit type is vooral bedoeld voor plaatsen waar een uitvalscherm niet mogelijk is. Het is verkrijgbaar in breedte- en hoogtematen van 1-2.4m.
02

Markies

Het traditionele stijlvolle scherm dat past bij een ouder type huis. Omdat ze betrekkelijk laag hangen kunt u er niet makkelijk onderdoor lopen. Daarom worden ze meestal aan de voorkant van het huis gebruikt. Markiezen zijn verkrijgbaar in breedtes van 1-4m.

 

03

Windvast uitvalscherm

Een scherm met 2 vaste aluminium armen, die omlaag gaan als het scherm uitgezet wordt. Ook onder dit type scherm kunt u moeilijk doorlopen. Verkrijgbaar in breedtes van 1.5-4m.

 

04

Knikarmscherm

Deze zonwering is handig omdat u er wel goed onderdoor kunt lopen. De armen blijven namelijk onder het scherm zitten, ook na uitzetten. Dit type wordt dan ook vaak gebruikt boven het tuinterras. Het is verkrijgbaar in breedtes van 3-5.5m.


 

05

Meten

Meet de breedte van de binnenkant van het kozijn. Voor meer informatie, klik op meten van lengte en breedte. Bij een screen-zonwering is dit de juiste maat. Tel er voor een ander type scherm aan weerszijden 30cm bij op. 

Tip!
Wilt u een kant en klaar zonnescherm kopen, kies dan liever voor een bredere dan voor een smallere standaardmaat. U kunt de zonwering overigens ook op maat laten maken. De levertijd voor zonneschermen is vaak 10-20 dagen. Bestel ze dus tijdig.
06

Waterpas

Hou met zijn tweeën het zonnescherm op de juiste plaats. Zorg dat het aan weerszijden van het kozijn evenveel uitsteekt. Controleer of het scherm waterpas hangt. Zie ook meten van loodrecht en waterpas.
07

Boren

Teken de gaten voor het ophangmechanisme op de muur af (zie bijgevoegde montagevoorschriften). Boor de 10mm gaten in de muur en breng pluggen aan. Voor meer informatie, klik op boren.
08

Vastzetten

Zet het scherm vast met behulp van de bijgeleverde moeren (ringsleutel).

 

Tip!
Neem de metalen delen twee maal per jaar af met en natte doek en een sopje. Verwijder stof met een droge harde borstel. 

Ladders en trappen

 

Kies altijd een droge, windstille dag uit. Gebruik de juiste trap of ladder voor uw klus. Zorg dat die bij buitenwerk ongeveer een meter boven het werkniveau uitsteekt. Zet de ladder goed neer. Dit betekent dat de ladder op een stabiele ondergrond moet staan, zodat hij niet zomaar kan omvallen. Zorg dat de trap of ladder niet op een tafel of kratten of iets anders wordt geplaatst.

Plaats de ladder met de brede kant beneden en altijd onder een hoek van 75 graden ten opzichte van de ondergrond, waardoor hij niet makkelijk weg kan glijden. Dit laatste is simpel na te gaan: als u met uw voeten tegen de ondereinden van de ladder staat en uw armen recht vooruitsteekt, moet u de laddersporten gemakkelijk kunnen vastpakken. Bij moderne ladders is het zo, dat de sporten D-vormig zijn. Als de ladder goed staat, zijn de sporten horizontaal. Denk ook aan het tijdig verplaatsen van de ladder of trap. Wanneer u meer dan een armlengte opzij reikt, is de kans groot dat u valt, of de ladder wegschuift.

Hijs de materialen met een touw naar boven, zodat u zelf bij het beklimmen de ladder met beide handen kunt vasthouden. Een ladder is bedoeld om op een werkplek te komen en niet om er uren op te staan werken. Als dat wel nodig is, gebruik dan een steiger of een hoogwerker.

 

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (2)  • Gereedschappen (8)

Inbusbout 42 mm ijzer 2 stuks
2.23
Inbusbout 27 mm ijzer 2 stuks
1.99

Meer informatie over zonwering aanbrengen :

Eerder bekeken

Er is nog niets zichtbaar omdat u nog geen producten hebt bekeken.