toon meer toon minder
  • Sluitplaat
toon meer toon minder
toon meer toon minder
tot
toon meer toon minder

Sluitplaat

14 resultaten

Ben je bezig met het plaatsen van nieuwe deuren of wil je je huidige deurbeslag vervangen? Dan is de kans groot dat je ook nieuwe sluitplaten nodig hebt. Sluitplaten maken het mogelijke inbrekers vaak moeilijk om het slot (als dat op slot zit) te forceren. Bij GAMMA heb je een ruime keuze op het gebied van sluitplaten. We hebben onder andere verzinkte en gegalvaniseerde exemplaren alsook messing sluitplaten.

Wat is een sluitplaat?

Een sluitplaat is een stalen plaat die in een kozijn tegenover een metalen slot wordt gemonteerd. Een sluitplaat zorgt ervoor dat het slot van je deur netjes in de houder valt, zowel de dagschoot als de nachtshoot. Op deze manier voorkom je beschadigingen aan je deurkozijn en zorg je voor een zeer stevige houvast. Ook helpt een goede sluitplaat om het inbrekers moeilijk te maken om je slot te forceren.

Een sluitplaat monteren

Een sluitplaat is vrij eenvoudig te monteren. Gebruik daarvoor de meegeleverde schroeven. Kijk wel even goed of je een verstelbare sluitplaat hebt of een standaard sluitplaat. In het laatste geval kan je hem namelijk na montage niet meer verstellen en is het belangrijk dat hij in één keer goed zit. Bij verstelbare sluitplaten kun je het gedeelte ter hoogte van de schoot na montage nog zo’n vijf millimeter verstellen. Deze worden dan ook vaak gebruikt voor buitendeuren, omdat die als gevolg van weersinvloeden soms uitzetten of krimpen.

Sluitplaten kopen bij GAMMA

Wil je ook een sluitplaat kopen? Maak dan een keuze uit ons uitgebreide assortiment. Bestel de sluitplaat die geschikt is voor je deurkozijn direct online of zoek hem uit in een GAMMA-bouwmarkt bij jou in de buurt. Bij ons profiteer je altijd van diverse voordelen. We hebben bijvoorbeeld:
• een ruime webshopvoorraad van meer dan 30.000 artikelen;
• de mogelijkheid om zelf een bezorgdag uit te kiezen;
• een handige kluschat waar je al je vragen kunt stellen;
• uitgebreide informatie met tips en adviezen via ons klusadvies.

Recent bekeken