Serieschakelaar

50 resultaten

Heb je een nieuwe woning gekocht en wil je extra lichtpunten in huis creëren? Of zijn de lichtschakelaars in je bestaande woning aan vervanging toe? Als je vanaf één plek twee lichtbronnen wilt bedienen, dan doe je er slim aan om een serieschakelaar te kopen. Je hebt daarbij verschillende soorten en mogelijkheden, zoals inbouw- en opbouwschakelaars.

Wat is een serieschakelaar?

Een serieschakelaar wordt ook wel een dubbele schakelaar genoemd en is een schakelaar met drie aansluitklemmen. In een serieschakelaar zitten twee schakelknoppen in één behuizing. Met een serieschakelaar kan je vanuit één plek twee lampen of lampgroepen in- of uitschakelen. Dat komt omdat de aansluitklem van de toevoerdraad inwendig met beide schakelaars verbonden is.

Wanneer gebruik je een serieschakelaar

Meestal wordt een serieschakelaar gebruikt in grote ruimtes waarbij het belangrijk is dat een deel wel en een deel niet wordt belicht. Of als het schakelpunt zich bevindt tussen twee ruimtes in je huis, bijvoorbeeld de woon- en eetkamer. Want als je aan het eten bent, hoeft het licht in de woonkamer voor jou misschien helemaal niet aan te zijn.

Aansluiten van een serieschakelaar

Wil je weten hoe je een serieschakelaar aansluit? Maak dan gebruik van ons handige klusadvies. Daarin leggen we stap voor stap uit hoe je bijvoorbeeld stopcontacten en lichtschakelaars aansluit. Je vindt er welke materialen je allemaal nodig hebt voor je klus, hoe je je klus het beste voorbereidt en wat je na de klus precies moet doen. Voortaan zegt helemaal niemand meer dat je niet goed in klussen bent!

Het voordeel van serieschakelaars kopen bij GAMMA

Of je nu serieschakelaars of compleet andere spullen uit onze bouwmarkt nodig hebt: bij ons profiteer je van verschillende voordelen. We hebben bijvoorbeeld:
• een ruime webshopvoorraad van meer dan 30.000 artikelen;
• de mogelijkheid om zelf een bezorgdag uit te kiezen;
• een handige kluschat waar je al je vragen kunt stellen;
• uitgebreide informatie met tips en adviezen via ons klusadvies.