(2 klantreviews)
45.
09
Tijdelijk niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Kopmaat: ca. 12x12 cm
  • Lengte: 250 cm
  • Materiaal: onbehandeld douglashout
  • Afwerking: fijnbezaagd

Tuinpaal Douglas ca. 12x12 cm, lengte ca. 250 cm

Deze tuinpaal is ca. 250 cm lang en heeft een kopmaat van 12x12 cm. De paal is veelzijdig te gebruiken voor bijvoorbeeld het plaatsen van een hek, een schutting of een speeltoestel. Voor het plaatsen van de paal in de grond is het advies om altijd 1/3 van de paal in de grond te plaatsen. Het is ook mogelijk om een paalhouder te gebruiken. Hiernaast kan met deze douglas paal een overkapping of pergola gemaakt worden. 

Douglas hout

Douglas is een naaldhoutsoort met een warme natuurlijke warme kleur en is altijd onbehandeld. Het is verstandig om Douglas hout te bewerken met een tuinbeits of olie. Dit verlengt de levensduur en gaat vergrijzing van het hout tegen. Ons advies is, is om direct het hout te behandelen met beits en elke 2 jaar dit te herhalen. Ook is het noodzakelijk om het deel welke in de grond gaat te behandelen met bijvoorbeeld Bison rubber seal. 

GAMMA heeft een uitgebreid assortiment tuinhout zoals tuinpalen, tuinplanken en schuttingen in alle gangbare houtsoorten zoals geïmpregneerd vuren- en grenenhout, douglas en hardhout.

Tuinhout bij GAMMA

Hout is een natuurproduct, dat bij GAMMA altijd duurzaam verkregen is en nadat het geproduceerd is wordt terug gedroogd. Terugdrogen is een behandeling waardoor het hout minder gevoelig is voor krimpen en uitzetten en verkleint de kans op schimmeling van het hout. Houd er wel rekening mee dat hout leeft en door het weer toch kan uitzetten of krimpen. Daarom worden bij GAMMA altijd circa maten voor tuinhout gecommuniceerd. Daarnaast bevat hout hars, dat uit de vlammen en knoesten van het hout kan komen bij warm weer. Tuinhout zal ook vergrijzen na verloop van tijd, dit is een natuurlijk proces. Overigens heeft dit geen effect op de levensduur van het hout. Wel kan het hout behandeld worden met een tuinbeits, om de kleur zoveel mogelijk te behouden en de levensduur te verlengen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Tuinpaal
Productnummer 615203
Gewicht product 19800 gr
Hoogte product 12.0 cm
Lengte product 2.5 m
Breedte product 12.0 cm
Merk Geen
Duurzaam Nee
Algemeen
FSC-keurmerk Nee
Kleur Douglas
PEFC keurmerk Ja
Type Paal
Kleurfamilie Bruin, Hout
Materiaal Hout
Materiaal (detail) Douglas
Afwerking Fijn bezaagd
Gebruik
Toepassing Tuinschermen
Etiket informatie
Reviews worden geladen

Recent bekeken