stappenplan

Streeploos een muur schilderen

Volg het onderstaande stappenplan om je muur in één keer strak en streeploos te schilderen met de Monodek Revolution verf van Histor. Ook leggen we uit hoe je je muur voorbereid op de verfklus, bijvoorbeeld met voorstrijk. Zo schilder jij je muur in één laag strak.

Meer klusvideo’s? Klik hier
stap 1

Bereken hoeveel verf je nodig hebt

Meet het oppervlak van de muren die je gaat verven. Vergeet de oppervlakte van eventuele ramen en deuren er niet af te trekken. Op de pot verf staat altijd aangegeven hoeveel vierkante meters je ermee kunt schilderen.

Tip!

Koop wat ruimer in, dan kom je niet voor verrassingen te staan. Nog niet aangebroken items kun je altijd weer terug naar de winkel brengen.

stap 2

Afdekken en afplakken

Zorg er allereerst voor dat je je vloer goed afdekt, bijvoorbeeld met een stucloop. Plak daarna met afdektape de plinten en zijmuren af. Plak het strak langs de randen zodat het geheel er straks netjes uit ziet.

Tip!

Heb je een ruw plafond waarop het tape niet goed blijft plakken, gebruik dan een spackmes in plaats van tape.

stap 3

Muur stof en vetvrij maken

Verwijder stof en eventuele spinnenwebben. Giet vervolgens een beetje muurreiniger in een emmer met warm water en maak de muur voorzichtig schoon en vetvrij met een spons. Zie je nog gaatjes of scheuren in je muur? Repareer deze met vulmiddel zodat je straks te werk gaat op een egale muur.

stap 4

Voorstrijken

Voorstrijken is niet bij elke muur nodig. Zit er al een verflaag op jouw muur? Dan kun je deze stap overslaan. Bij een onbehandelde muur is voorstrijk nodig is omdat de muur de verf anders als een spons opzuigt, waardoor je onnodig veel verf gebruikt. Voorstrijk breng je op dezelfde manier aan als de muurverf, zie daarvoor de volgende stap.

Tip!

Twijfel je of voorstrijken nodig is? Spetter een paar druppels water op de muur. Trekt het er direct in, dan is voorstrijken nodig

stap 5

Aanbrengen muurverf

Met de Histor Monodek Revolution schilder je je muur in één laag strak en streeploos, dus we raden aan die verf te gebruiken voor deze klus. Roer de verf door. Giet daarna in de verfbak. Breng de muurverf allereerst bij de randen aan, en ga er met een kleine roller horizontaal langs. Schilder het grote oppervlak met de grote vachtroller. Werk altijd van boven naar beneden en in lange bewegingen in één richting.
Tot slot verwijder je de tape. Doe dat als de verf nog nat is, zodat je beschadigingen voorkomt.

Tip!

Twijfel je welke vachtroller je nodig hebt voor jouw muur? Check dan deze video

Ben jij aan het klussen geslagen en kan je wel wat hulp gebruiken?