stappenplannen
Behangen met vliesbehang

Behangen met vliesbehang

31 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Behangen met GAMMA is tegenwoordig snel, simpel en schoon met vliesbehang. Vliesbehang heeft als voordeel dat je alleen de muur met vliesbehanglijm dient in te smeren en direct vanaf de rol kunt behangen. Hierdoor heb je geen behangtafel meer nodig. Daarnaast is het eenvoudig en in zijn geheel te verwijderen. Hiervoor heb je geen behangstomer meer nodig.

 

vliesbehang behangen

 

Wil je een ander soort behang? Bekijk ons assortiment voor meer keus.

Bekijk de benodigheden
01

Voorbereiding

Schakel de juiste electragroepen uit en verwijder de opbouw van stopcontacten en schakelaars. Teken met behulp van een rechte lat en een lange waterpas een loodrechte startlijn op de wand.

tip!

Check voordat je start of alle behangrollen hetzelfde kleurnummer of batchnummer hebben om kleurverschil te voorkomen. Zorg ervoor dat de te behangen ondergronden vlak en egaal van kleur zijn voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de ondergrond wit is als je gaat behangen met wit vliesbehang. 

02

Muur insmeren met lijm

Smeer de muur in met vliesbehanglijm (meer dan 1 baanbreedte). Behang direct vanaf de rol, hierdoor is het behang makkelijk te verplaatsen. Snijd daarna het behang aan de boven- en onderzijde af met een scherp hobbymes of behangschaar.

03

Eerste baan plakken

Plak de eerste baan strak langs de loodrechte startlijn. Strijk de baan licht aan met een behangspatel en/of droge doek.

tip!

Verwijder overtollig lijm met een droge of vochtige doek. Probeer kleine luchtbellen niet te verwijderen, deze zullen verdwijnen als de lijm volledig is opgedroogd.  

04

Volgende baan plakken

Plak de vervolgbaan stotend tegen de eerste baan. Indien er sprake is van een dessin dan het patroon opzoeken en deze tegen de eerste baan aanplakken. Bij behang met een motief moet je rekenen op verlies. Hoe groter het motief, hoe meer verlies.

tip!

Gebruik een behangnadenroller voor een nog mooier en strakker resultaat.  

05

Behang over stopcontacten

Plak het behang over de stopcontacten en schakelaars, wrijf de omtrek stevig aan en snijd het middenstuk uit.
06

De laatste baan plakken

Meet voor de laatste baan de breedte (boven en onder) en knip deze met een behangschaar alvast af op de juiste breedte (net iets breder). Hierdoor kun je de baan makkelijker plakken en op maat snijden met een scherp hobbymes

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (2)  • Gereedschappen (6)