klusadvies
Gordijnen

Gordijnen

4 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig


Gordijnen maken het interieur helemaal af. Gordijnen brengen warmte en sfeer in huis. Maar ze hebben nog zo veel meer te bieden dan dat. Gordijnen zorgen er namelijk voor dat de akoestiek in de ruimte verbetert, houden het zonlicht tegen, geven u privacy en isoleren de kamer. Voor elke ruimte heeft GAMMA mooie en geschikte gordijnen.

 

Bekijk de benodigheden
 Gordijnen

Onze collectie gordijnen

Bij GAMMA heeft u enorm veel keuze als het om gordijnen gaat. Kies voor kant-en-klaar of stel uw vouwgordijnen precies naar uw smaak samen en laat ze perfect passend op maat maken.

Kant-en-klaar gordijnen
Onze kant-en-klaar gordijnen zijn direct klaar voor gebruik. Dat is wel zo makkelijk en snel. U kunt kiezen voor gordijnen met ringen of plooien. De gordijnstof is op iedere gewenste hoogte in te korten door middel van kleefband (strijkvlieseline). U kunt de zoom ook met een naaimachine aanbrengen.

Op maat gemaakte gordijnen
U kunt ook kiezen voor maatwerk gordijnen. Stel eenvoudig gordijnen samen in de gewenste maat en helemaal naar uw smaak. Kies zelf de hoogte en breedte van het gordijn en maak uw keuze uit verschillende soorten stoffen en designs. Ook bepaalt u zelf het ophangsysteem, de eventuele voering, de verdeling en de bediening van uw nieuwe gordijnen. Zo stelt u de gordijnen exact af op uw wensen en zorgt u dat ze perfect passen bij uw interieur.

Soorten gordijnen

 

Gordijnen zijn er in verschillende soorten. Elk type gordijn heeft zijn eigen bevestigingsmethode en ook zijn eigen uitwerking op de sfeer in uw interieur. Dit zijn de meest voorkomende gordijnensoorten.

Plooigordijnen

Plooigordijnen

In onze collectie vindt u gordijnen met een enkele plooi of een dubbele plooi. Een enkele plooi staat mooi bij gordijnen met patronen, omdat er dan weinig van het dessin in de plooien wegvalt. Een dubbele plooi (of vlinderplooi) is de meest gangbare maakwijze. Gordijnen met een dubbele plooi ogen voller en rijker dan gordijnen met een enkele plooi. Kiest u voor een hele dikke stof, dan vallen enkele plooien mooier.

Ringgordijnen

Ringgordijnen

Gordijnen met zeilringen zijn uitermate geschikt voor dikke en minder soepele stoffen. Door de voor- en achterwaartste beweging valt de stof altijd soepel naar beneden. GAMMA heeft ringen in verschillende maten en kleuren, die uw gordijn een stoer effect geven. Hoe groter de ring, hoe stoerder het effect, Het opengeschoven gordijn hangt u in een compact pakket netjes naast het kozijn.

 

Wavegordijn

Wavegordijnen

Gaat u voor modern? Dan zijn wavegordijnen een uitstekende keuze. De zeer gelijkmatige golfbeweging van de stof geven dit gordijn een eigentijdse en luxe uitstraling. De diepte van de golf kunt u zelf bepalen. Wavegordijnen schuiven soepel open en vouwen uit tot een mooi gelijkmatig verdeeld geheel. Erg handig bij hoge ramen waar u moeilijk bij kunt. De wave-plooi is geschikt voor alle soorten gordijnstoffen, zelfs de meest stugge.

Soorten gordijnstoffen

Types gordijnstoffen

Bij GAMMA maatwerkgordijnen heeft u keuze uit zeer veel stoffen ! Er zijn transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stofsoorten. Elke type stof heeft andere eigenschappen en zijn eigen uitstraling. Dit zijn de belangrijkste types gordijnstoffen.

Uni

Dit zijn stoffen in één effen kleur. Er zijn verschillende structuren: van glad satijn tot een stoere linnenlook.

2_GAMMA_Raamdeco_Landingspagina_gordijnen-14_230x230.jpg

Jacquard

Dit zijn stoffen met een ingeweven dessin, zoals bloemen, bladeren, woorden en andere patronen.

Jacquard

Drukstoffen

Drukstoffen zijn stoffen waar een patroon op gedrukt is. Dit kunnen zowel transparante als verduisterende stoffen zijn.

Drukstoffen

Transparanten

Dit zijn stoffen waar u doorheen kijkt. De meeste transparante stoffen zijn inbetweens. Een inbetween is half transparant. Van binnenuit kijkt u er goed doorheen, maar van buitenaf kunt u niet goed naar binnen kijken. Transparanten, zoals voiles (ook wel glasgordijnen genoemd), zijn veel transparanter. U kunt van beide zijden goed door dit type gordijn stof heen kijken.

Breedtestoffen en kamerhoge stoffen

Breedtestoffen zijn stoffen die 140 tot 150 cm breed zijn. Bij gebruik van breedtestof krijgt u naden in de lengte van uw gordijnen, waar de banen aan elkaar genaaid zijn. Bij kamerhoge stoffen heeft u geen lengtenaden in de gordijnen.

Kamerhoge stoffen lijken vaak duurder dan breedtestoffen. Bij kamerhoge stoffen betaalt u echter per strekkende meter, terwijl u bij breedtestoffen per vierkante meter betaalt. U bent daarom meestal goedkoper uit met kamerhoge stoffen.

Gordijnen voeren

De meeste gordijnen kunt u laten voeren. We voorzien uw gordijnen dan van een tweede laag stof. Dit zijn de voordelen van uw gordijnen voeren:

 

• Mooier. Een voering maakt uw gordijnen voller. Dit geeft een luxere uitstraling aan uw gordijnen en zorgt dat ze mooier vallen.
• Energiebesparend. Dankzij de isolerende werking van de voering bespaart u energie. Vooral zwaardere voeringstoffen hebben in de winter direct effect op uw stookkosten. Ook in de zomer heeft u voordeel van gevoerde gordijn, want dan houden ze juist de warmte buiten. Zo zit u binnen lekker koel.
• Betere akoestiek. Gevoerde gordijnen absorberen en dempen het geluid. Dit zorgt dat uw huis minder hol klinkt.
• Verduisterend. Het is mogelijk om gordijnen te voeren met een verduisterende stof. Hierdoor blijft u slaapkamer goed donker en kunt u heerlijk uitslapen.
• Beschermend tegen verkleuring. De levensduur van uw gordijn verhogen? Ook dan is voeren een goed idee. De voering houdt het zonlicht tegen en voorkomt zo dat uw gordijnen verkleuren. Laat de zon maar schijnen!

Gordijnen - waar in huis

Gordijnen passen in elk huis, op bijna elke plek. Per kamer kan het wel verschillen welke stof of gordijnsoort geschikt is. De ene kamer wilt u misschien kunnen verduisteren terwijl u in een andere kamer juist behoefte heeft aan meer daglicht. Zo kiest u een passend gordijn.

Gordijnen in woonkamer

Woonkamer

In de woonkamer zijn transparante gordijnen populair. Dit soort gordijnen zorgt dat het daglicht op een fijne manier naar binnen schijnt en biedt u toch privacy. Het is in de woonkamer ook mooi om transparante vouwgordijnen te combineren met overgordijnen. Het transparante vouwgordijn zorgt voor uw privacy, de gesloten overgordijnen geven een knus effect in uw huis.

Kinderkamer gordijnen

Kinderkamer

Voor de kinderkamer heeft GAMMA gordijnen met leuke printjes zoals sterren en hartjes. Maar ook vrolijk gekleurde effen gordijnen staan natuurlijk erg leuk in een kinderkamer. Geef de kinderstoffen een verduisterende voering. U kunt ook kiezen voor een verduisterend vouwgordijn met lichtdoorlatende overgordijnen. Of juist een lichtdoorlatend vouwgordijn met verduisterende overgordijnen.

Gordijnen studentenkamer

Studentenkamer

Studenten willen ook mooie gordijnen, maar wel graag voor een zacht prijsje. En het liefst misschien wel meteen verduisterend, dat slaapt veel fijner uit. GAMMA biedt verschillende voordelige gordijnen die verduisteren. Of ze verduisteren staat aangegeven bij de gordijnstofinformatie. Kies bij verduisterende stoffen voor een plooi en niet voor ringen, want anders komt het licht alsnog binnen.

Slaapkamer

Slaapkamer

Om lekker te slapen is het wel zo prettig als het donker is in de slaapkamer. Kies daarom voor verduisterende gordijnen of gordijnen die gevoerd zijn met een verduisterende stof. Kies bij verduisterende stoffen voor een plooi en niet voor ringen, want daar komt het licht alsnog doorheen.

Gordijnen gang

Gang

Is het tochtig bij uw voordeur? Hang dan een mooi, modern (liefst gevoerd) gordijn voor de deur. Dit bespaart enorm veel energie en het is ook nog eens decoratief. Kies hier niet voor een transparant of luchtig gordijn, maar voor een wat dikkere stof. Dit isoleert beter.

Opmeten en onderhoud gordijnen

Opmeten gordijnen

Opmeten van uw gordijnen

Het kiezen van gordijnen begint met het bepalen van de maat. Hier leest u hoe u uw raamdecoratie het beste kan opmeten. 

 

Montage van uw gordijnen

Plooigordijnen en wavegordijnen hangt u op aan gordijnrails. Voor ringgordijnen heeft u een gordijnroede nodig. De montage van roedes en rails kost u niet veel tijd. Lees ons klusadvies gordijnroedes bevestigen en gordijnrails bevestigen voor een instructie.

Onderhouden raamdecoratie

Onderhoud van uw gordijnen

Gordijnen hebben geen onderhoud nodig. U hoeft ze alleen maar schoon te houden. U kunt gordijnen wassen, chemisch reinigen en strijken. Lees meer over onderhouden en schoonmaken voor een uitgebreide uitleg.

Meer informatie over gordijnen :