klusadvies
Dievenklauwen

Dievenklauwen

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

 

Naar buiten openslaande ramen en deuren zijn inbraakgevoelig. Dit komt doordat de scharnieren dan aan de buitenkant van het huis zitten. Een inbreker kan eenvoudig de scharnierpennen eruit tikken en de deur of het raam uit de sponning tillen. Met dievenklauwen ga je dat tegen. Hoe werken dievenklauwen en wanneer zijn ze nodig?

 

 

Bekijk de benodigheden

hoe werken dievenklauwen?

Een dievenklauw bestaat uit 2 delen een bus en een stift. Deze zijn gemaakt van gehard staal. Een pen wordt doorgaans onder of boven elk scharnier geplaatst. De stift komt daar recht tegenover in de deurpost of het raamkozijn. Andersom kan het ook. Door deze dwarsverbinding kan de deur of het raam niet worden geopend aan de scharnierzijde als de scharnierenpennen zijn verwijderd.

wanneer zijn dievenklauwen nodig?

Dievenklauwen zijn wenselijk bij ramen en deuren die naar buiten openen. De scharnieren zitten dan aan de buitenkant en zijn een gemakkelijke prooi voor inbrekers. Ze zijn niet nodig als de deur of het raam is voorzien van veiligheidsscharnieren. Deze hebben al een ingebouwde dievenklauw. Je kunt er ook voor kiezen de oude scharnieren te vervangen door veiligheidsscharnieren.

 

Dievenklauwen_raam

SKG keurmerk

Hoe weet je of een dievenklauw van een goede kwaliteit is? De meeste dievenklauwen zijn voorzien van een SKG- keurmerk (Stichting Kwaliteit Gevelbouw). Dit keurmerk geeft aan hoe lang het de inbreker vertraagt. In de afbeelding hieronder zie je wat de sterren betekenen. 

Let op dat het SKG-logo is voorzien van het ® teken (oude logo’s hebben dat niet en geven geen garantie op inbraakwering).

Dievenklauwen_SKG