close

Buitenverlichting & tuinverlichting

Buitenverlichting kopen bij GAMMA

Met buitenverlichting verlicht je donkere hoekjes rondom je huis of flat. Voor de veiligheid. Of gewoon omdat je het handig vindt om wat te zien als je 's avonds naar buiten moet. Of omdat je het gezellig vindt op vanuit je huis op een verlichte tuin uit te kijken. Bij GAMMA ben je aan het juiste adres voor een ruim assortiment sfeervolle buitenlampen en tuinlampen, waaronder milieuvriendelijke LED buitenverlichting of een buitenlamp op zonne-energie.
Let op: als je buiten verlichting gaat installeren, moet je wel buitenkabels gebruiken, die goed waterdicht zijn en tegen een stootje kunnen. (Tenzij je voor solar lampen gaat, dan heb je geen draden nodig.)

Verschil buitenlampen en tuinlampen

Onder buitenlampen verstaan wij alle lichtbronnen rond het huis, of je nu een tuin hebt of alleen een gevel of balkon.
Lampen die wat verder van het huis in je tuin staan noemen we tuinlampen. Ook die komen in vele soorten: tuinlantaarn, tuinverlichting LED, tuinlampen, grondspots, spots op spies, tuinlampen met sensor en ga zo maar door. Ga naar je lokale GAMMA-bouwmarkt of bekijk de foto's in het assortiment hier online.

LED buitenverlichting

Als je lampen lang aan staan, is het zaak om zuinige lampen te nemen. Zeker als ze je de hele nacht wilt laten branden. LED buitenverlichting is dan een logische keuze. Wat duurder in aanschaf, maar snel terugverdiend via je energierekening. Bij GAMMA heb je een goede keuze LED buitenlampen en LED tuinlampen

Buitenlamp zonne-energie

Een lamp op zonne energie wordt ook wel solarlamp genoemd. In de lamp zit een batterij, die overdag wordt opgeladen door de zon. 's Avonds gebruikt de lamp die zonne-energie om licht te geven. Je verbruikt dus geen stroom. Bovendien is de installatie makkelijk en goedkoop: voor het installeren heb je geen snoeren of stopcontact nodig. Dat scheelt! Bekijk ons aanbod solarlampen.

Buitenverlichting en veiligheid: bewegingssensor

Licht buiten geeft veiligheid. Vooral buitenlampen met sensor zijn hiervoor gemaakt. Het automatisch aanknippen van het licht voorkomt dat ongewenste gasten ongezien de tuin in komen, omdat het licht afschrikt. Maar het is ook handig voor jezelf, het licht springt vanzelf aan als je naar binnen wilt gaan.
Gaat het om klussen in de tuin? Daarvoor heeft GAMMA verschillende looplampen te koop die je kunt gebruiken bij een klus in het donker.
Als het je echt om veiligheid gaat in minder om gezelligheid, kies dan voor het maximale licht: een breedstraler die heel krachtig schijnt.