stappenplan

Hoe hang ik gordijnrails op?

Bij GAMMA zijn kant-en-klare plooiband gordijnen verkrijgbaar in diverse kleuren en dessins. Deze gordijnen zijn reeds voorzien van een plooiband voor de gordijnhaken. Het gordijn wordt bevestigd aan een rail met runners. Het aantal runners dat u nodig heeft, is gelijk aan het aantal gordijnhaken dat u gebruikt minus één. Per gordijnbaan heeft u één eindstop nodig. De gordijnhaken vindt u in de verpakking.

Hoe hang ik gordijnrails op?
stap 1

Lengte rail bepalen

Bepaal de lengte van de rail. Deze hangt af van de positie van het gordijn: binnen het kozijn of voor het kozijn. Tel in het laatste geval 2x15 cm bij de kozijnbreedte op. Komt het gordijn voor het kozijn te hangen, dan is het fraaier als het er een stukje vanaf hangt.

Hoe hang ik gordijnrails op?
stap 2

Hoeveelheid bepalen

Bepaal de hoeveelheid gordijnstof die je nodig hebt. Neem voor de breedte voor een enkelvoudige plooi 1.5 tot 2x de raillengte. Voor een dubbele plooi 2.5x de raillengte. Hoe ruimer de stof, hoe mooier de plooi valt. De lengte is afhankelijk van de hoogte van het plafond of de muur, indien je het aan de muur bevestigt.

Hoe hang ik gordijnrails op?
stap 3

Muurrail

Teken met een dun potlood de plaats van de muurrail aan. Controleer of deze recht is middels een waterpas. Boor om de 50 cm een gat in de muur (steenboor, 6 mm). Voorzie de gaten van pluggen.

Hoe hang ik gordijnrails op?
stap 4

Steunen schroeven

Schroef de steunen op de muur of het kozijn. Schuif de rail in de steunen. Schuif een eindstop en het benodigde aantal runners op het onderdeel van de rail. Sluit de runners op met weer een eindstop.

Hoe hang ik gordijnrails op?
stap 5

Plugkeuze

Houd bij de keuze van de plug rekening met het soort plafond, bv. wel of geen plafondbalk. Boor gaten in het plafond, steek de plug in het gat.

Hoe hang ik gordijnrails op?
stap 6

Plafondsteunen schuiven

Schuif het benodigd aantal plafondsteunen over het bovendeel van de rail. Schuif een eindstop en het benodigd aantal runners in het onderdeel van de rail. Sluit de runners op met de eindstop. Schroef de rail met de steunen tegen het plafond.

Gordijnrails laten ophangen?

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het ophangen van je gordijnrails? Of heb je zelf geen tijd? Laat je klus dan gemakkelijk uitvoeren door een vakman van de GAMMA Klusservice.

Gordijnrails laten ophangen
Dit stappenplan komt voor in