inspiratie

Tips over kleuren in je interieur

Kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer in je interieur. Maar welke kleuren moet je kiezen, hoe gebruik je kleurvakken in een ruimte en hoe zit het met verschillende verftechnieken? GAMMA geeft tips over kleurgebruik in je interieur – van passende kleurcombinaties tot het effect van patronen in een ruimte.

De juiste verfkleur kiezen

Je gaat je huis opknappen en dat betekent: aan de slag met verven. Maar welke kleur moet je kiezen? Elke kleur heeft weer een ander effect in een ruimte. Met kleur bepaal je de sfeer. Ga je voor rust en warmte of wil je juist een energieke ruimte creëren? GAMMA laat zien wat de effecten zijn van kleur en hoe je een passende muurkleur kunt kiezen.

Muurkleur kiezen

Kleurvlakken gebruiken in een ruimte

Ga je een muur verven? Behalve het kiezen van de juiste kleur is het ook belangrijk om te bepalen welke muur je gaat schilderen. Wat heeft de ruimte die je gaat verven precies nodig? Misschien er is veel lichtinval, of juist niet. En: is het een smalle ruimte of een heel brede kamer? GAMMA legt uit wat het effect is van kleurgebruik in een ruimte.

Aan de slag met kleurvlakken

Verftechnieken: ideeën en inspiratie

Met een likje verf geef je elke kamer een frisse, nieuwe look. Je hebt je favoriete kleur gevonden en weet precies welk verfgereedschap je nodig hebt. Maar heb je ook al eens nagedacht over verschillende verftechnieken, zoals ton sur ton of werken met kleurverloop? GAMMA legt alles uit over verftechnieken en hoe je deze eenvoudig kunt toepassen.

Verftechnieken kiezen

Tips en ideeën voor kleur in je slaapkamer

Met kleur creëer je sfeer in een ruimte. De slaapkamer is bij uitstek een plek waar je wilt ontspannen en tot rust wilt komen. Kleur speelt daarin een grote rol, want kleur heeft invloed op je humeur. Maar hoe kies je de juiste kleur voor je slaapkamer? GAMMA deel tips over hoe je van je slaapkamer een rustgevende ruimte maakt.

Slaapkamer verven

GAMMA Verf-app

In de GAMMA Verf-app vind je alles voor jouw verfklus. Van het vinden van de juiste verkleur en verfadvies tot handige boodschappenlijstjes. Welke verfkleur je ook op de planning hebt staan: met de GAMMA Verf-app vind je je favoriete kleur én de juiste materialen op één plek. Lees meer over de GAMMA Verf-app en ga zelf aan de slag!

Verf-app downloaden

GAMMA Kleurenwand

Met de GAMMA Kleurenwand in de bouwmarkt helpt GAMMA je op weg met de juiste kleurcombinaties. Hoe kun je kleuren combineren, wat is de ideale kleurverhouding en hoe zit het met de verschillende glansgraden? GAMMA legt uit hoe de Kleurenwand werkt en op welke manier je de juiste kleur, glansgraad en merk kiest.

Meer over de Kleurenwand
Deze inspiratie komt voor in