klusadvies
Balkon header

Balkon

2 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Het balkon is meer dan een plek om buiten te zitten. Creëer meer ruimte met opklapmeubels, kies voor een speciale balkonparasol en ga de lucht in met verticaal tuinieren. Lees hoe u met GAMMA het maximale uit ieder balkon haalt, groot of klein.

 

Bekijk de benodigheden

kies de juiste balkonvloer

Houten tuintegels of vlonderplanken

Houten tuintegels of vlonderplanken

Een houten vloer versterkt het natuurlijke gevoel op uw balkon of dakterras. Kies het juiste houtsoort uit het ruime assortiment hardhouten tuintegels en vlonderplanken om uw terrasvloer aan te leggen. Bescherm en behoud de kleur van de houten vloer door deze te impregneren en een extra waxlaag aan te brengen. Er zijn ook kunststof tegels en vlonderplanken die ogen als hout en hebben daarmee toch een warme en gezellige uitstraling. Een groot voordeel is dat deze composiet vlonderplanken een handig kliksysteem hebben waardoor ze snel en gemakkelijk te plaatsen zijn. Daarnaast zijn ze zo goed als onverwoestbaar.

Het word aangeraden rubberen tegeldragers onder iedere hoek van de tegel te leggen, dit beschermt het balkon of platte (EPDM)daken en zorgt ervoor dat regenwater kan wegstromen. 

 

Kunstgras of grastapijt

Kunstgras of grastapijt

Schoenen uit en met blote voeten in het gras! Creëer de groene en natuurlijke uitstraling van een échte tuin met een eigen grasveld op drie hoog, midden in de stad. Kunstgras komt in verschillende soorten en prijsklasse, heeft een lange levensduur en is ook nog eens onderhoudsarm.

 

 

 

Rubberen tegels

Rubberen tegels

Rubber tegels zijn zacht onder de voeten en in verschillende kleuren verkrijgbaar. De grootste voordelen van rubber tegels zijn dat deze waterdoorlatend en eenvoudig op maat te snijden zijn. Daarnaast hoeft u niet bang te zijn om uit te glijden bij nat weer door de antislip laag op de tegel.

 

 

Tegels en betonlook

Betonlook

Met betonverf creëert u een Robuuste look, het is gemakkelijk aan te brengen en betaalbaar. Betonverf is in meer dan 30.000 verschillende kleuren te verkrijgen bij onze verfmengbalie in de GAMMA bouwmarkt.

 

 

 

 

beeld - betontegels

Tegels

Met betonstenen en -tegels legt u snel een terras aan, ze zijn relatief goedkoop en verkrijgbaar in meerdere kleuren en maten. Om het balkon of platte (EPDM)daken te beschermen en ervoor te zorgen dat regenwater kan wegstromen, wordt het aangeraden om rubberen tegeldragers onder iedere hoek van de tegel te leggen.

 

creëer privacy met een balkonscherm

Plaats zichtwering tussen balkons in, tegen de reling van uw balkon of rondom uw dakterras voor meer privacy. Kies uit een ruim assortiment bij GAMMA om zo de sfeer neer te zetten die u wilt creëren. Ga voor een trellisscherm om klimplanten tegenop te laten groeien of een natuurlijk uitziende wilgenrol die opgaat in de omgeving. 

Creëer privacy met een balkonscherm

vind passende tuinmeubels

Vind passende tuinmeubels voor uw balkon

Vooral op de smalle balkons is het belangrijk om voor ruimtebesparende meubelen te gaan. Opklapbare tuinmeubels bieden hiervoor de ideale uitkomst. Zet de meubels neer en maak een knusse hoek om ’s ochtends rustig een kop koffie te drinken, alsof u op een Italiaanse loggia zit. Of zet alle meubels aan de kant om met vrienden van een een zwoele zomeravond te genieten. 

accessoires en aankleding van het balkon

zonwering

Zonwering

Met zonwering heeft u alleen zon wanneer u dat wilt. Kies voor een speciale balkon parasol of zonnescherm als u in de schaduw wilt kunnen zitten op uw balkon. De balkonparasol is slechts 1,5 meter diep waardoor deze perfect is voor ieder smal balkon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plantenbak balkon

Compact tuinieren

Wilt u graag groen op uw balkon, maar u moet ruimte besparen? Verticaal tuinieren is voor u de oplossing om toch een moestuin of een kleurrijke bloemenzee op het balkon te plaatsen. GAMMA bied een breed scala aan bloembakken die u op uw balkonrailing of hekwerk kunt bevestigen. Of u gaat voor een plantenscherm waarmee u een hele muur kunt vullen met uw favoriete planten. Het grote voordeel hiervan is dat het gelijk als zichtwering kan dienen.

 

 

Barbecue ook op het balkon

Barbecue

Barbecueën kan niet alleen in de tuin of het park maar ook op het balkon. GAMMA heeft een breed assortiment barbecues. Ga voor een gas- of elektrische barbecue, de temperatuur is gemakkelijk te regelen en er is geen rookontwikkeling. Een groot voordeel is dat deze barbecues ook makkelijk zijn voor onderweg! Zo heeft GAMMA precies de barbecue die past bij uw wensen en ruimte.