stappenplannen

Kunstgras leggen

8 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Kunstgras leggen kan op verschillende soorten ondergrond, afhankelijk van de beschikbare materialen. Uiteraard moet de ondergrond stabiel en vlak zijn, voldoende draagvermogen hebben en het water kunnen afvoeren. Leggen op zand, straatwerk, asfalt en een houten ondergrond is zonder meer mogelijk. Kunstgras leggen direct op de zwarte aarde is af te raden.

 

Bekijk de benodigheden

Natuurlijke uitstraling
Kunstgras heeft een natuurlijke uitstraling door een uitgebalanceerde mix van groene en bruine sprieten. De zachtheid van kunstgras wordt bepaald door de combinatie van de hoogte van de sprieten en de dichtheid. Om ervoor te zorgen dat er geen water blijft staan op het gras zijn er drainage gaten gemaakt.

Kunstgras leggen
Je kunt twee of meerdere rolbreedtes eenvoudig aan elkaar lijmen. Na het leggen kun je direct op het gras lopen.


Kunstgras leggen
01

De grond voorbereiden

Verwijder het eventuele oude gras tot 10cm onder het maaiveld en egaliseer de zwarte grond. Breng een flinke laag(5 a 6cm)ophoogzand aan. Het is belangrijk om het zand goed uit te vlakken, zodat het kunstgras straks egaal komt te liggen. Houd 1 cm afschot per strekkende meter. 

2

Snijden

Rol het kunstgras uit. Leg het kunstgras met de vleug tegen de kijkrichting in. Trek eventuele plooien recht. Sla het kunstgras (zodat je aan de rugzijde snijdt) en snijd het kunstgras op maat.

03

Naadbreedte

Rol de aansluitende grasmat uit en snijd deze op maar. Leg beide stukken neer en laat ze 4mm overlappen. De naadbreedte mag maximaal 4 mm zijn.

04

Tapen

Sla beide stukken terug en leg het kunstgrastape recht onder de naad. Haal het folie van de tape. 

05

Afwerken

Leg beide stukken kunstgras weer tegen elkaar en wrijf het kunstgras op. Borstel het kunstgras op met een harde bezem.

Verstevigen

 

Voor extra versteviging kun je gebruik maken van de speciale kunstgras pinnen. Deze pinnen steek je om elke 50cm van de omtrek in de randen van de aangelegde grasmat.

tip!

Bestel voldoende

Vanwege temperatuurschommelingen dien je rekening te houden met krimp van het kunstgras. Bestel daarom 2 cm extra.

 

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (3)
  • Gereedschappen (2)Meer informatie over kunstgras leggen :