stappenplannen
Blokhut bouwen

Tuinhuis of blokhut bouwen

10 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Geniet meer van het buiten zijn met je eigen blokhut. Fervente tuiniers, liefhebbers van High Tea en dineetjes, rust zoekende lezers en barbecuespecialisten... een tuinhuisje maakt iedereen blij! En je bent  in de winter ook meteen af van die mountainbikes en dat tuinmeubilair op zolder.

Voor de GAMMA blokhut die bij je past, hoef je niet lang te zoeken. GAMMA heeft een uitgebreid assortiment blokhutten en tuinhuizen. 

 

Bekijk de benodigheden
01

Onderste laag uitleggen

Leg de onderste wandbalklaag uit en meet de diagonalen. Zijn deze gelijk, dan ligt de laag haakts. Controleer met een lange waterpas of de laag helemaal vlak is.

02

Wandbalken aanstellen

Stel met behulp van een rubberen hamer en een stukje afvalhout de wandbalken aan tot deze goed aansluiten. 

03

Deur plaatsen

Plaats de deur na vier wandbalklagen. Het kozijn valt om de wandbalken. Schroef de metalen strip aan de onderkant later vast. Schuif het raamkozijn om de wandbalken. Het raam is een valraam en scharniert aan de onderkant.
04

Gevelpunten plaatsen

Plaats de gevelpunten los-vast op de voor- en achterwand. Plaats de gordingen in de uitsparingen van de gevelpunten. De dakgording moet gelijk liggen met de bovenzijde, de ruimte tussen inkeping en dakgording eventueel opvullen met een stukje hout.
05

Dakhoutplank plaatsen

Monteer een tijdelijke lat aan de onderkant van het dakbeschot. Zo glijden de planken van het dakbeschot niet weg. De dakhoutplank op elke gording met twee spijkers vastzetten om werken tegen te gaan.
06

Dakvoetlijst vastschroeven

Schroef de dakvoetlijst aan de onderkant van het dakbeschot en buig hier het dakleer om. Zet het dakleer vast met een tacker en brede nieten. Schroef de gevellijsten aan de voor- en achterkant op de gordingen.

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (1)


  • Gereedschappen (10)Meer informatie over tuinhuis of blokhut bouwen :