close

Grasmaaiers

Bekijk de TOP 10

Grasmaaier kopen bij GAMMA

Grasmaaien kan op twee manieren: met de hand of met een machine. Tegenwoordig gebruiken alleen de echte sportievelingen nog een handgrasmaaier. Maar dat is eigenlijk niet te doen als je je gazon strak wilt houden. In de zomer groeit het gras hard, en dan is het al snel te lang. Daarom kiest bijna iedereen tegenwoordig voor een elektrische grasmaaier.

Hoe vaak moet ik grasmaaien?

In de zomer moet je elke week een keer het gras maaien. Deze en andere info over gras vind je in onze Tuinkalender Gazon Een elektrische grasmaaier of benzine grasmaaier is dan wel zo fijn. We hebben een uitgebreid assortiment dat je hier online ziet, maar je kunt natuurlijk ook in je lokale GAMMA gaan kijken. Hieronder leggen we uit welke keuzes er zijn.

Soorten grasmaaiers

Het soort grasmaaier dat je nodig hebt, hangt af van je gazon. Vooral van de grootte. Maar ook hoeveel randjes en kleine vlakken er zijn, en of er een stopcontact in de buurt is.

Elektrische grasmaaier met snoer

De meest gebruikte grasmaaier is elektrisch, met een snoer met stekker. De lengte van het snoer verschilt per merk of type. Hoe groter je grasveld, hoe langer je verlengsnoer of haspel moet zijn. Voordelen van een elektrische grasmaaier:
- Krachtiger dan een accumaaier
- Niet afhankelijk van een volle accu
- Minder onderhoud dan een benzinemaaier

Accu grasmaaier

Een andere manier van elektrisch grasmaaien: de accugrasmaaier. Het grote voordeel is natuurlijk:
- Geen last van een snoer
- Je kunt overal komen, ook ver weg van stopcontacten

Als je een groot gazon hebt, let dan wel op dat je een grote accu kiest. De accucapaciteit wordt uitgedrukt in ampère-uur, afgekort Ah. Hoe hoger dat getal, hoe langer de accu output geeft. Hoe lang de machine het daadwerkelijk doet, hangt dan ook af van de accuspanning die de machine vraagt. Dit is het getal in Volt. Hoe hoger het voltage=accuspanning, hoe krachtiger de machine is, maar dus ook hoe sneller hij de accu leeg trekt.
Je kunt natuurlijk ook een extra accu kopen, dan kun je toch verder maaien als de eerste accu leeg is.

Robotmaaier

Steeds populairder: de robotmaaier. Een klein apparaat dat zelf over het gras rijdt en het gras kort houdt. Een robot maaier werkt op een accu. Als de accu leeg dreigt te raken, rijdt de maaier vanzelf terug naar zijn oplaadstation. Met een robotmaaier maak je het jezelf wel heel gemakkelijk, want je hoeft helemaal niet meer te grasmaaien.

Grasmaaier benzine

De grootste en krachtigste machine onder de maaiers is de benzine-grasmaaier. Een benzinegrasmaaier is bedoeld voor grote gazons, ver weg van stopcontacten. Het nadeel is wel dat je benzine nodig hebt, en dat je uitlaatgassen veroorzaakt. De voordelen:
- Geen last van een snoer
- Geen last van een lege accu

Bosmaaier of grastrimmer

Voor de kanten en andere kleine stukjes kun je beter een grastrimmer kopen, ook wel bosmaaier genoemd. Check daarvoor de pagina grastrimmers.

Een goede grasmaaier is een scherpe grasmaaier!

Welke keuze je ook maakt: hou je gazon lekker strak, dat staat een stuk mooier, en je gras blijft dan in betere conditie. Wat veel mensen vergeten: het mes / de messen van je grasmaaier moeten wel scherp zijn! Als je grasmaaier bot is, dan trekt hij teveel aan het gras, zeker als je lang gras maait. Je hebt dan kans dat je het gazon juist schade toebrengt. Laat de messen van je grasmaaier dus regelmatig slijpen, of doe het zelf met een werkbankslijpmachine.

Recent bekeken