keuzehulp

Hoe kies ik de juiste soort schutting?

Bij GAMMA heb je volop keuze uit verschillende materialen voor je schutting. Of je nu een schutting wilt maken van grenen, vuren of zelfs van een combinatie met beton: voor ieder wat wils. Bij veel schuttingschermen –en materialen vind je ook bijpassende poorten en accessoires. Zo zorg je voor een mooie afbakening, creëer je privacy en maak je je tuin helemaal af.

Natuurscherm schutting

Houd jij van natuurlijke elementen en wil je dat je schutting een organisch onderdeel wordt van je tuin? Dat kan met natuurmatten, rollen van bijvoorbeeld wilgentenen. De rollen zijn niet duur en kun je eenvoudig bevestigen op bijvoorbeeld betongaas. Een wilgentenen schutting kun je bovendien bijknippen met een snoeischaar. De breedte pas je aan door het ijzerdraad in de rol op maat te knippen met een nijptang.

Bekijk alle natuurscherm schuttingen

Grenen schuttingen

Grenenhout is afkomstig van dennen. De grenen schuttingen van GAMMA zijn geïmpregneerd volgens de strenge KOMO-kwaliteitseisen. Hierdoor is het hout beter beschermd tegen ongedierte en houtrot en gaat het lang mee. Het hout krijgt zo bovendien een natuurlijke, groenbruine kleur, die na verloop van tijd vergrijst. Bij elk type scherm kun je een bijpassende poort uitzoeken. Ook is er een grenen schutting en tuinpoort verkrijgbaar in antraciet. Die hoef je dus niet zelf meer te schilderen!

Bekijk alle grenen schuttingen

Vuren schuttingen

Net als onze grenen schuttingen, zijn onze vurenhouten varianten geïmpregneerd en voldoen deze hiermee aan het KOMO-keurmerk, zodat het hout beter beschermd is tegen ongedierte en houtrot. Vurenhout is egaler dan grenen en wordt gemaakt van sparren. Het hout heeft een PEFC-label of FSC-logo en is afkomstig uit een duurzaam beheerd bos. Net als bij de grenen schuttingen, kun je bij elk type vuren scherm een bijpassende poort uitkiezen.

Bekijk alle vuren schuttingen

Speelse doorkijk in je schutting met gaas

Met een trellisscherm of een gaaspaneel maak je een speelse doorkijk in je schutting. Je kunt er natuurlijk ook klimplanten in laten groeien. Gaas en trellisschermen zijn daarnaast een ideale basis voor de bevestiging van natuurmatten, zoals een rol van wilgentakken. Bij GAMMA heb je keuze uit gaaspanelen met of zonder houten rand of trellisschermen die volledig van (verduurzaamd) hout zijn gemaakt.

Bekijk alle gaaspanelen

Schuttingen van douglas

Wist je dat het hout van de douglasspar niet per se behandeld hoeft te worden? Onbehandeld gaat hout van douglas namelijk met gemak tien tot vijftien jaar mee. Bovendien is deze houtsoort een goed alternatief voor tropisch hardhout. De natuurlijke kleur van douglashout is mooi warm, maar vergrijst onbehandeld na verloop van tijd. Wil je dit niet? Dan kun je de schutting behandelen met een speciale beits of coating.

Bekijk alle schuttingen van douglas

Een houtbetonschutting

Op zoek naar een schutting die lang meegaat? Dan kun je kiezen voor een houtbetonschutting: houten schermen die rusten op een betonnen onderplaat, aan elkaar bevestigd met betonnen palen. Hierdoor staat het hout minimaal 20 cm van de grond en is de kans op houtrot veel kleiner. Bij GAMMA kun je kiezen uit twee soorten onderplaten: een gladde versie of een met rotsmotief. De schutting werk je af met een houten kap. De onderplaat met rotsmotief dek je af met een betonnen afdekkap. Bovendien kun je er een bijpassende poort bij uitzoeken: een stevig stalen frame, bedekt met houten planken, voorzien van dag- en nachtslot, klinkstel en verstelbare scharnieren.

Bekijk alle houtbetonschuttingen

Hardhouten schuttingen

Tropisch hardhout hoef je niet behandelen en heeft maar weinig onderhoud nodig. Na verloop van tijd zal het hout, net als bij veel andere houtsoorten, vergrijzen. Dat kan mooi zijn, maar je kunt hiervoor bij GAMMA ook verschillende oliën en beitsen vinden. Zo kun je ervoor zorgen dat de oorspronkelijke kleur van het hout langer behouden blijft. Door je schutting van tropisch hardhout regelmatig te reinigen, verleng je de levensduur van het hout.

Bekijk alle hardhouten schuttingen

Schuttingen van Hout Kunststof Composiet (HKC)

Kies je jouw materialen graag bewust? Dan is Hout Kunststof Composiet (HKC) een goed alternatief. HKC combineert de beste eigenschappen van houtvezels en kunststof. Het is duurzaam, recyclebaar en daardoor milieuvriendelijk. Bovendien heeft HKC weinig onderhoud nodig. Uiteindelijk verkleurt het wel, maar duurt het langer voor dit zichtbaar wordt. HKC in je tuin kun je goed combineren met andere materialen als aluminium, roestvrijstaal en natuursteen.

Bekijk alle kunststof schuttingen

Meer klusadvies

houten-schutting-plaatsen-thumbnail
Zelf een houten schutting plaatsen stappenplan
9208019320862
Hoe metsel ik een tuinmuurtje? stappenplan
tuin-bestraten-thumbnail
Zelf je tuin bestraten: creëer een terras zonder onkruid stappenplan
plantenbak-maken-Thumbnail
Hoe maak ik een plantenbak? stappenplan
Deze keuzehulp komt voor in