klusadvies
Muurisolatie

Muurisolatie

0 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Een muur isoleren houdt de warmte binnen en kou en geluid buiten. Bovendien bespaar je energie. Een buitenmuur isoleren gaat meestal door middel van spouwmuurisolatie. De spouw wordt dan gevuld met glaswolvlokken of piepschuimkorrels. Gespecialiseerde bedrijven kunnen dat voor je doen. Wil je zelf aan de slag? Kies dan voor een voorzetwand van isolatiemateriaal en gipsplaten. Als je een scheidingswand maakt dan kun je deze ook meteen isoleren. Vaak wordt dat gedaan voor betere geluidsisolatie.

 

Bekijk de benodigheden
Muurisolatie

Isolatie met een voorzetwand

Een enkelsteens (ongeïsoleerde) buitenmuur isoleer je aan de binnenzijde met een voorzetwand. Een wand met metalen profielen (staanders en liggers) is het snelst gemaakt. Je kunt ook kiezen voor een houten stijl- en regelwerk. De ruimte tussen en achter de stijlen vul je met een zo dik mogelijke laag glas- of steenwol. Dit zorgt voor een zeer goede isolatiewaarde en dus energiebesparing. Klaar om aan de slag te gaan? Volg het stappenplan Buitenmuur isoleren (van binnenuit).

Muurisolatie

Isolerende scheidingswand plaatsen

Bij het maken van een scheidingswand is het verstandig om meteen een laag isolatie aan te brengen. Je kunt isolatieplaten van glas- of steenwol aanbrengen. Dit zorgt niet alleen voor warmte-isolatie, maar ook voor geluidsisolatie. Isolatieplaten van 4,5cm dik klem je moeiteloos tussen de metalen of houten profielen (staanders). Wil je een scheidingswand maken? Volg dan het stappenplan Gipsplaten scheidingswand maken met metal studs of het stappenplan Zolderwand maken.