Regenwater opvang

Terwijl het schone regenwater zomaar met het vuile water het riool in stroomt, sproeien we onze tuinplanten met gezuiverd drinkwater. Krom toch? Door regenwater van het dak op de vangen en te gebruiken in onze tuin, ontlasten we het rioolsysteem en hebben we minder drinkwater nodig. Combineer een regenwateropvang met een slim bewateringssysteem dat ervoor zorgt dat je tuinplanten geen druppel te veel krijgen. Aan de slag met onze tips!

Met de slimme manieren om je tuin te bewateren ontneem je jezelf veel werk en houd je je tuin in topconditie. Met slimme bewatering zorg je ervoor dat je tuin altijd en automatisch goed onderhouden wordt. Benieuwd hoe je dit aanpakt?

Bekijk het klusadvies

Zelf een dakgoot plaatsen? Met een dakgoot zorg je ervoor dat regenwater gecontroleerd af kan vloeien. Aan de dakgoot koppel je een regenpijp waar je vervolgens een regenton op kunt aansluiten. Bekijk hier hoe je een dakgoot plaatst

Bekijk het klusadvies

Een rainblock of regenwaterschutting is eigenlijk niets anders dan een regenton, maar dan in een handige vorm en een strak ontwerp. Met een Rainblock©-systeem kun je op een slimme en mooie manier regenwater opvangen. Efficiënt en duurzaam, want zo kun je water hergebruiken om je tuin mee te besproeien op warme dagen.

Bekijk het klusadvies

Een regenton aansluiten is een goede eerste stap om je tuin te verduurzamen. Zo hoef je niet onnodig kraanwater te gebruiken voor het bewateren van je tuin. Bekijk hier hoe je in een aantal eenvoudige stappen zelf een regenton aansluit.

Bekijk het klusadvies

Regenwater opvangen en hergebruiken kun je op meerdere manieren doen. Zo kun je naast het bevestigen van een regenton ook gebruik maken van de handige Rainblocks. Met dit handige product vang je grote hoeveelheden regenwater op welke je vervolgens kunt gebruiken om je tuin te bewateren. Lees hier meer over regenwateropvang.

Bekijk het klusadvies