stappenplannen

Houten vloer lakken

3 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Een houten vloer lakken lastig? Het is eenvoudiger dan je denkt! Bij GAMMA vind je alles om deze klus zelf uit te voeren. In dit stappenplan lees je hoe je zelf met de Glitsa parket- en vloerlakken een professioneel eindresultaat kunt creëren!

 

Bekijk de benodigheden
1

Reinigen

Reinig en ontvet het kale hout met Glitsa Vloerreiniger of Alabastine Verfreiniger. 

 
2

Schuren

Schuur het hout (machinaal) met grofte P150-P180. Maak het hout vervolgens stofvrij. Reinig en ontvet het daarna nogmaals.

 

Tip

Schuur altijd in de richting van de houtnerf, zo voorkom je dat schuurkrassen zichtbaar worden.

3

Beschadigingen herstellen

Herstel beschadigingen, spijkergaatjes en dergelijke in het hout met Albastine Kneedbaar hout in de bijpassende houtkleur.

5

Kies de juiste lak

Voor een zacht houten vloer (bijvoorbeeld grenen of vuren)

Breng drie lagen Cetabever Vloerlak (zijdeglans) of Glitsa Vloerlak (eiglans) aan voor een kleurloze, transparante of houtkleurige afwerking. Breng drie lagen Cetabever Dekkende Vloerlak (zijdeglans) aan voor een dekkende afwerking.

 

Voor een hard houten vloer (bijvoorbeeld eiken of teak)

Breng drie lagen Cetabever Parketlak (mat of zijdeglans), Glitsa Parketlak (mat, eiglans, glans) of Glitsa Parketlak PT (mat, eiglans en glans) aan voor een kleurloze, transparante of houtkleurige afwerking. Breng daarna drie lagen Cetabever Dekkende Vloerlak (zijdeglans) aan voor een dekkende afwerking. 
Schuur tussen de lagen door de vloer licht op en maak het stofvrij. 
 


Tip

Gebruik voor transparante kleuren en houtkleuren de Cetabever Transparante Binnenbeits waaier. Zorg voor voldoende laagdikte, deze is mede bepalend voor de slijtvastheid. Het gemiddelde verbruik van parketlak en vloerbeits is 10m2 per liter per laag.

tip!

Voor een betere levensduur van de afgewerkte vloer gebruik je Glitsa Vloerreiniger periodiek om de vloer schoon te maken en onderhoud je de vloer met Glitsa Vloerpolish. 

 

Voor deze klus heeft u nodig:

  • Materialen (3)
  • Gereedschappen (1)


Meer informatie over houten vloer lakken :