Binnen en buitenverf

Kan je schutting wel een nieuwe laag beits gebruiken? En ben je benieuwd welk type verf je hier het beste kunt gebruiken en wat voor jou de beste keuze is? Of heb je een aantal binnenverfklussen op de planning en ben je benieuwd hoe je deze het beste kunt aanpakken? Hier doe je inspiratie op en vind je informatie die je helpt met je klus.

Kies de juiste verfsoort voor jouw klus

Buitenlak en buitenbeits is er in veel verschillende varianten, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor transparante lak en beits, dekkende tuinbeits of buitenlak. Maar welke soort heb je nodig voor jouw klus? Bekijk hier de verschillende eigenschappen per verfsoort. Zo weet je zeker dat je de juiste verf kiest.

Meer informatie

Het mengen van de juiste kleur

Kleur heeft veel invloed op je ruimte. Zo zorgt groen voor een ontspannen gevoel. En zorgt een oranje of geeltint juist voor een energiek gevoel in de ruimte. Bekijk hier de verschillende effecten van kleuren. Verder is kleur natuurlijk smaak gebonden.

Je kunt muurverf in heel veel verschillende kleuren laten mengen in onze bouwmarkten. Er zijn nu ook 100ml testers op kleur beschikbaar. Zo kun je jouw gewenste kleur rustig thuis uitproberen en weet je zeker dat je de kleur kiest die bij je wensen past. Ook krijg je tijdelijk het geld van je kleurtester retour bij aanschaf van een lak of muurverf.

Bekijk kleurtesteractie

Binnenmuur schilderen

Het schilderen van een binnenmuur is een veel voorkomende klus, met de juiste tips creëer je zelf eenvoudig een strak resultaat. Door je binnenmuur een andere kleur te geven heeft je kamer al snel een compleet andere uitstraling. Ook kun je door een bepaalde verftechniek te gebruiken een unieke uitstraling of effect creëeren. Is je muur niet mooi egaal? Dan kun je er ook voor kiezen om structuurverf te gebruiken, dit vult de oneffenheden mooi op. Structuurverf kan je overschilderen met een muurverf op kleur.
Ben jij benieuwd hoe je het verven van je muur het beste kunt aanpakken?

Bekijk het stappenplan

Plafond verven

Het aanbrengen van een nieuwe verflaag op je plafond geeft de ruimte gelijk een frisse uitstraling. Bij het verven van je plafond zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Bekijk ons stappenplan en video en ga vertrouwd zelf aan de slag met jouw plafond.

Bekijk stappenplan

Buitenschilderklus

Een goede buitenverf of buitenbeits is het investeren waard. Zo houd je je kozijnen, gevelbetimmering of schutting lang mooier en ben je minder tijd kwijt aan het onderhoud in je tuin. Wist je dat je met een kwalitatieve buitenbeits of buitenverf slechts om de zes tot acht jaar hoeft te schilderen, in plaats van om de twee à drie jaar? Veel buitenschilderklussen zijn goed zelf te doen. Zoals het beitsen van je schutting of het schilderen van je tuinhuisje. Heb je een grote schilderklus en laat je deze toch liever uitvoeren door een professional? Boek dan een professionele vakschilder via GAMMA Klusservice.

Bekijk onze buitenschilder stappenplannen

Recent bekeken